Recept za prvi adventski tjedan: Aromatični tiramisu keksići od kojih će mirisati cijeli stan

Neodoljiv spoj kremaste teksture i hrskavosti.

Prvi adventski tjedan većina nas počinje razmišljati o kupovini božićnih poklona, odlasku u šetnju Adventom te pečenju blagdanskih slastica, a ako su vam Linzer keksi i Raffaello kuglice ove godine dosadili, pokušajte pripremiti tiramisu keksiće koje smo vidjeli kod food blogerice Tirkizna Ana!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tirkizna_ana

Recept vam donosimo u nastavku, vrlo je jednostavan, a na vaš stol će u kratkom roku donijeti predivan spoj hrskave podloge keksa i kremaste teksture tiramisu kreme.

@tirkizna_ana

Tiramisu keksi

Za kekse:

  • 170 g maslaca
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 vanillin šećer
  • 5 g mljevene kave (ili espresso instant praha)
  • 2 jaja
  • 300 g brašna
  • 4 g sode bikarbone

Za kremu:

  • Mascarpone krema
  • 180 g mascarpone sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 3 žlice ruma
  • kakao prah za posip

Postupak pripreme:

  • Sve sastojake za kekse umijesite u glatko tijesto i od njega napravite manje kuglice te ih potom spljoštite između dlanova. Slažite ih poredane u veći pleh za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Upalite i ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite kekse 10 minuta, izvadite ih iz pećnice i potpuno ohladite.
  • Za kremu manjom brzinom miksajte mascarpone sir i šećer, dodajte špatulom šlag od slatkog vrhnja i rum te sve povežite. Stavite u slastičarsku vrećicu i ukrasite kekse. Na kraju ih pospite kakao prahom.
GastroReceptiRecept za prvi adventski tjedan: Aromatični tiramisu keksići od kojih će mirisati...

Ekskluzivni uvid u bridal kolekciju koja će obilježiti 2025. godinu

Nova kolekcija za 2025. godinu, koja će od 6. prosinca krasiti eNVy room showroom, otkriva svježi pristup klasičnoj eleganciji, osmišljen za suvremenu mladenku. Inspirirana...

Facebook

99,687FanovaLajkaj