Talijani su pravi maheri kada je riječ o gastronomiji – obožavamo njihove domaće pizze, paste, sladolede i deserte, a nedavno smo otkrili i da imaju ukusan lijek za mnoge boljke – penicillin juhu! Radi se o juhi koju Talijani nazivaju i pastina, a koju često pripremaju kada im je potreban boost imuniteta.
Penicilin juha kuha se samo 30 minuta, odličan je comfort food te je bogata vitaminima i mineralima. Što bi se reklo – liječi i dušu i tijelo, pa ako vam ovih dana treba nešto takvo, recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Penicilin juha
Sastojci:
- pastina tjestenina (ili bilo koja sitna tjestenina)
- luk
- mrkva
- celer
- češnjak
- temeljac od pilećih kostiju
- kurkuma
- sol
- mljeveni papar
- maslac
- parmezan
- jaje
- svježi peršin
- limun
Postupak pripreme:
- Prvo nasjeckajte povrće i dinstajte luk, mrkvu, češnjak i celer na malo maslaca dok ne omekšaju. Nakon što povrće postane mekano, dodajte temeljac od pilećih kostiju, kurkumu, sol i papar. Nastavite kuhati juhu dok ne počne lagano vriti.
- Kada je juha lagano počela ključati, dodajte joj sitnu tjesteninu te kuhajte par minuta, do al dente razine kuhanja. Zatim sve maknite s vatre i umiješajte parmezan i dodatni maslac. Preporučuje se za kremoznost dodati i jedno jaje tako da ga umiješate pri kuhanju tijesta, kako bi se sve skupa lijepo proželo. Iscijedite na kraju u juhu malo limuna i uživajte u tanjuriću zdravlja.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.