Ako trebate boost imuniteta, spravite si talijansku ‘penicilin’ juhu

Tradicionalan recept za juhicu koja navodno liječi sve bolesti.

Talijani su pravi maheri kada je riječ o gastronomiji – obožavamo njihove domaće pizze, paste, sladolede i deserte, a nedavno smo otkrili i da imaju ukusan lijek za mnoge boljke – penicillin juhu! Radi se o juhi koju Talijani nazivaju i pastina, a koju često pripremaju kada im je potreban boost imuniteta.

Penicilin juha kuha se samo 30 minuta, odličan je comfort food te je bogata vitaminima i mineralima. Što bi se reklo – liječi i dušu i tijelo, pa ako vam ovih dana treba nešto takvo, recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ruth Riddel Truett (@rufusforreal)

Penicilin juha

Sastojci:

  • pastina tjestenina (ili bilo koja sitna tjestenina)
  • luk
  • mrkva
  • celer
  • češnjak
  • temeljac od pilećih kostiju
  • kurkuma
  • sol
  • mljeveni papar
  • maslac
  • parmezan
  • jaje
  • svježi peršin
  • limun

Postupak pripreme:

  • Prvo nasjeckajte povrće i dinstajte luk, mrkvu, češnjak i celer na malo maslaca dok ne omekšaju. Nakon što povrće postane mekano, dodajte temeljac od pilećih kostiju, kurkumu, sol i papar. Nastavite kuhati juhu dok ne počne lagano vriti.
  • Kada je juha lagano počela ključati, dodajte joj sitnu tjesteninu te kuhajte par minuta, do al dente razine kuhanja. Zatim sve maknite s vatre i umiješajte parmezan i dodatni maslac. Preporučuje se za kremoznost dodati i jedno jaje tako da ga umiješate pri kuhanju tijesta, kako bi se sve skupa lijepo proželo. Iscijedite na kraju u juhu malo limuna i uživajte u tanjuriću zdravlja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kori (Sip & Chop) (@sip.and.chop)

GastroReceptiAko trebate boost imuniteta, spravite si talijansku ‘penicilin’ juhu

Facebook

100,860FanovaLajkaj