Ne znamo kud prije, ali već smo došli do sredine siječnja, a to znači da se nećemo ni okrenuti, a veljača će već pokucati na vrata. Veljača je mjesec karnevala i uživanja u krafnama, a kako bismo ju spremni i u dobroj atmosferi dočekali, mi smo već krenuli s pripremom krafnica – no ne onih klasičnih fašničkih, već princes!
Ovaj pomalo tradicionalni desert, koji su nam u djetinjstvu pravile bake, želimo vratiti u modu te vam stoga donosimo jednostavan recept za njihovu pripremu bez puno muka.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Domaće princes krafnice
Sastojci:
- Kupovna mješavina za princes uštipke (recimo Dolcela)
- 170 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 600 ml mlijeka
- 60 g (4 žlice) šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za šlag
Postupak pripreme:
- Tijesto za princes krafne radimo tako da u posudu stavimo mješavinu za tijesto, dodamo 170 ml tople vode, 100 ml ulja ili otopljenog margarina te lagano miješamo mikserom. Dodajemo jedno po jedno jaje i miksamo sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
- Tijesto ostavimo desetak minuta da se odmara i stavimo ga u vrećicu za ukrašavanje te tijesto oblikujemo u hrpice veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavimo malo veći razmak između svake hrpice jer će se prilikom pečenja raširiti i dignuti. Peče se oko 35 minuta. Bitno je ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja.
- Za kremu u 600 ml mlijeka istresemo prašak za kremu kojem dodamo oko 60 g šećera i miksamo oko 3 minute. Zatim izmiksamo vrećicu šlaga u 100 ml hladnog mlijeka.
- Pečenim i ohlađenim princezama odrežemo vrh, napunimo ih kremom i šlagom te poklopimo odrezanim vrhom. Princes krafne pospite vanilin šećerom u prahu i poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.