Ovim atipičnim, ali prefinim sladoledom prizivamo toplije dane

Jednostavan, a zdrav recept koji će zadovoljiti i najžešće sladokusce.

Kada se prisjetimo prošlogodišnje veljače, sjetit ćemo se da su se magnolije na Tomislavcu rascvjetale već sredinom mjeseca – no ove godine ništa od toga, čini se da se zima vratila, a na dolazak proljeća morat ćemo se još malo strpjeti. No, to ne znači da isprobavanjem novih slasnih, osvježavajućih recepata ne možemo prizivati toplije dane!

Ako vam je dakle dosta teških kolača i zasitnog zimskog comfort fooda koji obično itekako obiluje kalorijama te ste se zaželjeli malo laganije, zdravije hrane koja nagoviješta proljeće i ljeto, preporučujemo vam da izdvojite malo vremena ovog tjedna te se počastite brzom, a ekstra ukusnom slasticom – sladoledom od avokada, meda i mente!

Iako vam na prvu sladoled od avokada može čudno zvučati, zapravo se radi o ekstra kremastom desertu koji zahvaljujući menti ima i dozu svježine u sebi, a zbog meda i zdravu slatkoću. Za čas posla i malo blendanja možete i sami uživati u ovoj healthy food slastici koja je miljama daleko od teških deserata kojima smo se gostili tijekom zimskih dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Food • Wine • Lifestyle (@crushmagonline)

Sladoled od avokada, mente i meda

Sastojci: 

  • 1 avokado
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 5-6 listića mente
  • 2-3 žlice meda ili drugog zaslađivača po želji
  • sok od 1/2 limete

Postupak pripreme:

  • Ogulite avokado, izvadite košticu, meso avokada stavite u blender. Prelijte sokom pola limete. Dodajte ostale sastojke i dobro izblendajte. Pripremljenu smjesu za sladoled stavite u plastičnu posudu, zatvorite i zamrznite.
  • Prije posluživanja sladoled ostavite cca 15 minuta na sobnoj temperaturi da postane kremast. Poslužiti ga u kornetima ili zdjelicama, ukrasite prema želji s komadićima voća ili listićima mente.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Avocados from Peru (@avosfromperu)

GastroReceptiOvim atipičnim, ali prefinim sladoledom prizivamo toplije dane

Facebook

100,860FanovaLajkaj