Desert uz koji će vaš dom mirisati na jesen: Crumble od krušaka i đumbira

Uz dašak osvježavajuće limete, ovo je desert koji stvarno obara s nogu.

Jesen nam donosi nove plodove koje volimo koristiti u sezonskim receptima – kruške, jabuke, grožđe, šljive, a danas je kraljica našeg dnevnog deserta koji vam preporučujemo kruška. Hrskave, a romantične, pune slatkih okusnih nota, kruške su kraljice jesenskih deserata, a ako ih spojite s pikantnim đumbirom i samo malo osvježavajuće limete dobit ćete desert koji zaista oduševljava.

Naime, donosimo vam recept za hrskavi crumble s kruškama i đumbirom za spicy element te koricom limete za dašak svježine. Priprema je, kao i sa svim crumbleovima, jednostavna i brza, a vjerujte nam, cijela kuća će vam mirisati kao najslađi miris jeseni tijekom i nakon pečenja.

Crumble od krušaka i đumbira s koricom limete

Sastojci:

Sastojci za nadjev:

  • 5 zrelih krušaka (npr. Viljamovka), oguljenih i narezanih na kockice
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica svježeg naribanog đumbira (ili 1⁄2 žličice suhog)
  • sok i korica 1 limete
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica gustina (škrobnog brašna) – za povezivanje soka

Sastojci za crumble (hrskavi sloj):

  • 100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
  • 100 g glatkog brašna
  • 60 g zobenih pahuljica
  • 70 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta ili kardamoma

Postupak pripreme:

  • U većoj zdjeli pomiješajte kruške, smeđi šećer, naribani đumbir, vaniliju, limetin sok i koricu te gustin. Lagano promiješajte da se sve obloži začinima i ostavite nekoliko minuta da kruške puste sok.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer i sol. Dodajte hladan maslac i vrhovima prstiju protrljajte dok ne dobijete smjesu nalik na mrvice.
  • U posudu za pečenje (ili nekoliko manjih zdjelica za posluživanje) prebacite kruške, poravnajte i ravnomjerno pospite smjesom od mrvica. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30–35 minuta, dok površina ne postane zlatna i voće lagano ne provre ispod sloja.
  • Poslužite toplo, uz kuglicu sladoleda od vanilije, tučeno vrhnje ili gusti grčki jogurt. Ako želite dodatnu svježinu, prije posluživanja naribajte još malo korice limete po vrhu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mélanie (@thefrenchmunchie)

GastroReceptiDesert uz koji će vaš dom mirisati na jesen: Crumble od krušaka...

Facebook

100,860FanovaLajkaj