Cake pops ili domaće čokoladne lizalice jedna su od naših omiljenih slastica. Priprema je jednostavna, a krajnji izgled ovisi samo o vašoj mašti. S obzirom da je božićno vrijeme, uz standardno ukrašavanje čokoladnim mrvicama, možete se poigrati mrvicama i perlicama u boji pa stvoriti snježne kuglice, snjegoviće, djeda mrazove…
Sastojci:
250 grama brašna
150 grama šećera
3 jaja
1,5 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
7-8 žlica Nutelle
6-7 žica mlijeka
čokolada za kuhanje
maslac
mlijeko
mrvice za ukrašavanje
drveni štapići
Postupak:
U posudi izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte mlijeko, ulje te na kraju brašno i prašak za pecivo. Dobivenu smjesu stavite peći. Kad se ispeče, ohladite biskvit i odrežite koricu tako da dobijete čisti biskvit bez tvrdih dijelova. Izmrvite biskvit rukom i dodajte Nutellu koju ste prethodno rastopili u mlijeku te sjedinite smjesu.
Oblikujte kuglice veličine oraha te ih ostavite u frižider da se stisnu.
Čokoladu za kuhanje rastopite s maslacem i malo mlijeka. Za ovu količinu bit će vam dovoljno 20 dkg čokolade koju ćete rastopiti sa 5 dkg maslaca i 2,3 žlice mlijeka.
Vrh drvenog štapića umočite u čokoladu pa na njega nabodite kuglicu, kad ih sve nabodete, umočite kuglice u rastopljenu čokoladu pa kreirajte izgled mrvicama i jestivim perlicama.