Jedini desert koji vam treba za zadovoljiti sve potrebe za slatkišima – isprobajte kultne S’mores-e!

Najbrži desert koji možete napraviti!

Jeste li ikada gledali serije i filmove te naletjeli na omiljeni američki desert koji se uglavnom sprema iznad vatre na otvorenom, najčešće na kampiranju? S’mores, kako se zove ova poslastica, jako je jednostavna za napraviti i sastoji se od graham krekera, mliječne čokolade i sljezovih kolačića te se može bez problema napraviti u kućnoj radinosti.

Možete slijediti princip klasične pripreme i u plehu poslagati graham krekere na koje ćete staviti dvije kocke omiljene mliječne čokolade te na vrh staviti veći sljezov kolačić. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i čekajte da sljezov kolačić poprimi zlatno-smeđu boju (5-6 minuta). Nakon što pleh izvadite iz pećnice, svaki graham kreker prekrijte s još jednim te pritisnite i dobit ćete S’mores “sendvič” koji je odmah spreman za konzumiranje.

@dessertfortwo

Međutim, kada je u pitanju kućna priprema ovog deserta postoji i još bolja opcija, takozvani “S’mores dip” u kojem ćete koristiti samo čokoladu i sljezove kolačiće dok će vam kreker služiti kao “žlica”.

Način pripreme

@hangrymarz

Pripremite vatrostalnu zdjelu srednje veličine. Kako bi čokolada ostala u rastopljenom stanju, pripremite čokoladni ganache od omiljene mliječne čokolade i slatkog vrhnja (ako koristite 3/4 šalice čokolade, potrebna vam je 1/3 šalice vrhnja). Vrhnje zagrijte do vrenja (pazite da ne uzavre), prelijte čokoladu vrhnjem i pustite jedu minutu. Dobro promiješajte i dobili ste čokoladni ganache.

Ulijte ganache u vatrostalnu zdjelu. Vrh potpuno prekrijte velikim sljezovim kolačićima. Ubacite zdjelu u pećnicu koju ste zagrijali na 250 stupnjeva. Pecite maksimalno 9 minuta (provjerite kakva je situacija nakon 7 minuta), odnosno kada sljezovi kolačići poprime zlatno-smeđu boju i rastope se.

Ovu kremastu i ljepljivu smjesu poslužite sa graham krekerima (ili bilo kojim drugim keksima!) koji će vam poslužiti kao “žlica”.

GastroReceptiJedini desert koji vam treba za zadovoljiti sve potrebe za slatkišima -...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram