Mekane krafne koje uspijevaju svaki put!

Mekane i mirisne...

Krafne su slastica koju volimo jesti tijekom cijele godine, a posebno nam privlače pažnju za vrijeme poklada. Najvažnija stvar je, naravno, dobar recept koji će bez problema lako slijediti i svi koji nisu najvještiji u spremanju slastica. Uz ukusno tijesto, važno je odabrati i fino punjenje poput džemova i čokolade, a da bi uz okus i izgled bio privlačan možete se poigrati nekom zanimljivom glazurom. Sve potrebne namirnice i postupak pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

80 dkg brašna
8 dkg šećera
8 dkg maslaca
3 žutanjaka
2 bjelanjka
3 dcl mlijeka
1 kocka kvasca
1 vanilin šećer
1 žličica soli
naribana korica limuna
ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmrvite i ostavite da se diže sa malo toplog mlijeka i žličicom šećera. U brašno dodajte šećer, vanilin šećer, sol, maslac, limunovu koricu,  jaja i mlijeko, a na kraju dodajte dignuti kvasac te umijeste glatko tijesto. Ostavite da se smjesa diže na sobnoj temperaturi sat vremena. Kad se tijesto digne, razvaljajte na debljinu od 1 cm te radite okrugle oblike veličine koju želite (možete se poslužiti čašom). Prije prženja ostavite ih jos 10-tak minuta da odstoje. Zagrijate ulje, a kad stavite krafne smanjite temperaturu, te pržite sa svake strane u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

GastroReceptiMekane krafne koje uspijevaju svaki put!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram