Uskrs – ultimativni reality check o prolaznosti vremena

Čitajte kolumnu Tipkovnicom razlivene misli naše kolumnistice Andree Tintor koju pratite i na blogu Razlivena Tinta, kao i na Facebooku i Instagramu.

Prema reakcijama ljudi oko mene ispada da smo jučer kolutali očima oko Valentinova, a prekjučer slavili novu godinu. Ako se odmaknemo od blagdana kao religijskog slavlja onda nam ti dani postanu ultimativni reality check o prolaznosti vremena, točnije godine.

Sutra poslije ručka možemo se pripremiti za prvi maj.

Prolaznost vremena indirektno me natjerala da se zapitam koliko smo doista prisutni u vlastitom životu ako svakodnevno bezglavo jurimo kroz vrijeme!?

Danas je četvrti po redu blagdan koji provodim u Zagrebu jer sam u trčanju između obiteljskog ručka i posla shvatila da kad nešto predstavlja više stresa nego užitka nije vrijedno.

Jedna od vrućih tema biznisa i svakodnevnog života postala je filozofija – možemo li uopće imati sve!? Posebno žene. Možemo li imati uspješnu karijeru, kvalitetne odnose s ljudima u privatnom životu, odgajati djecu, imati dovoljno vremena za sebe…?

Vjerujem da možemo, ali ne baš sve u isto vrijeme. Zbog toga postoji postavljanje prioriteta i onog što nam je na kraju dana najbitnije – u jednom trenutku će to biti karijera, u drugom možda obitelj i djeca, u trećem ćemo same sebi biti na prvom mjestu…

Ova filozofija moderne svakodnevice se pogrešno tumači jer kolektiv pod definicijom sve uvrsti – sve i odmah, u istom trenutku, pa kad se sve u istom trenutku ne poklapa jurimo za tim nedostižnim fragmentima života da su nam blagdani podsjetnici da malo stanemo na loptu jer koliko god bio klišej – ono što nam je suđeno, dobro ili loše, neće nigdje pobjeći.

Pogledom u rokovnik za svibanj zaključila sam da je to idealan mjesec kada ću filozofiju možemo li imati sve aktivno testirati svih tridesetak dana u mjesecu jer je raspored već sad ozbiljno popunjen, a ono što visi u rubrici slobodnog vremena mogu preimenovati pod pripreme za naredne dane.

Kako mi svaki naredni blagdan ili državni praznik ne bio šamar realnosti o prolaznosti vremena odlučila sam se na radikalne mjere po mene, ovisnika o medijima i društvenim mrežama, a to je u istih ovih mjesec dana isključenje od istih.

Očekujem moguće ovisničke krize i konstruktivnu kolumnu u nastajanju.

LifestyleKolumneUskrs – ultimativni reality check o prolaznosti vremena

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram