Prvi dan srpnja počinje jedan od najorginalnijih festivala u Zagrebu

Viseći vrtovi, maštovito uređeni prostori za čilanje i uživanje, noćna tržnica na kojoj možete obaviti čak i špeceraj, golemi lusteri iznad cijeloga placa, bogate cvjetne dekoracije i bezbroj detalja za ugodan boravak i druženje...

Unikatna priča o Trešnjevačkom placu, posebna atmosfera, odlična klopa i cuga, glazba i koncerti, puno dobrih vibracija i opuštene ljetne zabave – sve to i još puno više očekuje nas početkom srpnja na kultnom Trešnjevačkom placu.

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i najfotogeničnijih festivala grada Zagreba. “Žao nam je zbog svih festivala u centru koji se stvarno trude”, pisao je Telegram još prošle godine o prvom Placu Mljacu, “ali ovaj na Trešnjevačkom placu je spektakl… Na Trešnjevačkom placu možete plesati, jesti, piti gemište i koktele i kupovati voće i povrće. Od svih street festivala na kojima smo dosad bili u Zagrebu (a bili smo ih na puno), moramo priznati da nam je na ovom bilo najzabavnije.”

Na Placu vas očekuju… Ugledni zagrebački chef Krunoslav Majcen stiže iz restorana O’brok s bogatom ponudom “izvorno hrvatskih” specijaliteta za prste polizat, štruklima, šnenoklama, sendvičima s pršutom i crnom slavonskom svinjom na roštilju. Novozagrebački street-foodaši Fun Bobby iz Sigeta predstavljaju se maštovitim kreacijama sendviča, okonomiyaki palačinki i piadina u kojima kombiniraju najrazličitije svjetske kuhinje. Ekipa iz Trešnjevačkog Mališanka priprema bogati izbor ljetnih koktela i sladoleda “za odrasle” s dodacima raznolikih voćnih likera, a dečki iz The Rudolph Puba služe 4 vrste piva, koktele s twistom, birani izbor vina i rakija i još puno drugih tekućih delicija. No to je samo najkraći opis najslasnijih zalogaja koji nas od 1.7. očekuju na Placu!

A kroz svih sedam dana – od 19:00 do 24:00 – u dvostrukim programima zabavljaju nas: Trešnjevački fakini sa svojim glazbenim fakinarijama i špelancijama, Zgroove s “dvostrukom dozom” popa, funka i R’n’B-a, jazz veterani Three Colours of Jazz poznati po “old school” zvuku i “evergreen” izvedbama i Money2 s vrhunskim verzijama pop, rock, soul i funk hitova. Na Trešnjevku stižu i mlade zvijezde The Voicea, šarmantna Karla Krmpotić i energična Ana Bustruc, potom “najviši glazbenik među odbojkašima”, gitarist i pjevač Matej Mudrovčić Mudri, kao i mladi duo AcousticYes za koje će se još čuti, pa vas pozivamo da iskoristite priliku i čujete ih prije drugih upravo na Placu Mljacu!

Duo Intense oraspoložit će vas svojim “intezivnim” pop, blues i jazz standardima, a Nika Turković oduševit će vas svojim sjajnim vokalom. Trnje Live Acoustic već 14 godina širi dobru vibru i energiju zbog čega je s njima uvijek ludo zabavno, a kada na binu stupi naš omiljeni Latinoamerikanac Ricardo Luque, “Fiesta Latina” jednostavno je – zagarantirana!

“Godinama razvijamo ovaj projekt i sretni smo što se već u prvoj godini pokazalo da je manifestacija izvan strogog centra grada naišla na tako pozitivan odaziv. Plac Mljac pokazuje kako kvartovi mogu biti nove kulturno-turističke atrakcije”, poručuju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su “Dvorišta” na Gornjem gradu u Zagrebu ili “Kantuna” na otoku Rabu. “Tržnice Zagreb otvorile su nam vrata i omogućile održavanje Placa Mljaca na lokaciji Trešnjevačkog placa, a posebno smo zahvalni Turističkoj zajednici grada Zagreba i direktorici Martini Bienenfeld što su prepoznali važnost ovakvoga projekta za unapređenje života u zagrebačkim kvartovima, jer bez njihove pomoći projekt ne bi bio ostvariv”.

GastroJolie apetitePrvi dan srpnja počinje jedan od najorginalnijih festivala u Zagrebu

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram