Juhe su čest izbor za predjelo, a u ljetnim danima kada nam odgovara laganija hrana odlična su opcija kao samostalno jelo za ručak ili večeru. Danas vam donosimo jednostavan recept za mnogima omiljenu juhu od gljiva koja je gotova za svega 30 minuta. U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno za 4 osobe te način pripreme.
Potrebno vam je:
150 g šampinjona
1 luk
1 češanj češnjaka
1 manja paprika
2 žlice brašna
2 žlice maslaca
500 ml bistre pileće ili povrtne juhe
200 ml mlijeka
sol
papar
Priprema:
Očistite luk, češnjak i papriku te nasjeckajte. Rastopite maslac na laganoj vatri i pirjajte papriku, luk i češnjak pa dodajte gljive koje ste prethodno narezali na ploške. Sve skupa pirjajte još par minuta pa pospite brašnom i dobro promiješajte. U smjesu dodajte juhu, pustite da zakuha pa miješajući kuhajte još 4-5 minuta. Zatim smanjite temperaturu i dodajte mlijeko i na kraju posolite i popaprite. Juhu po želji možete učiniti još kremastijom miksajući je blenderom ili štapnim mikserom.