U IKEA-u je stigla je VÄRMER kolekcija inspirirana zimom i blagdanima

Proizvode iz VÄRMER kolekcije za ugodnu atmosferu u hladnijim mjesecima dizajnirala su dva dizajnerska para – iz Švedske i Kenije

Dostupna od listopada u robnoj kući IKEA Zagreb, VÄRMER je ograničena kolekcija dodataka za dom inspirirana zimom i blagdanima, a dizajnirale su je dvije dizajnerske obitelji iz različitih dijelova svijeta – Švedske i Kenije. Lijepi i funkcionalni komadi namještaja i ukrasa, koji su dio ove kolekcije, poslužit će za sve vrste zabava, i još važnije – za zajednička druženja u hladnim mjesecima.

Inspiraciju za dizajn ove kolekcije, koja će blagdanska druženja učiniti još posebnijima, pronašli su u svojim obiteljima i svakodnevici. Uz to, VÄRMER je uistinu posebna kolekcija koja omogućuje ljudima da se povežu sa svojim uspomenama i tradicijom. Kolekcija tako donosi niz proizvoda za aktivnosti koje nas mogu još više povezati – kuhanje, jedenje, druženje, opuštanje.

„U izradi kolekcije vodila nas je znatiželja u otkrivanju toga što nam je zajedničko, a što nas razlikuje u načinu kojim slavimo zimske blagdane u Keniji i Švedskoj. Uvidjeli smo kako uistinu nije važno živimo li na sjevernoj ili južnoj polutki – svugdje radimo slične stvari, jedemo, igramo se, družimo se“, istaknuo je Mette Nissen, kreativni voditelj u tvrtki IKEA.

Kenijski dizajnerski par s adresom u Nairobiju, Naeem Biviji i Bethan Rayner, za ovu su kolekciju razvili proizvode poput seta zdjela inspiriranih avokadom, svijećnjak u obliku puzzli, laganu stolicu koja će odgovarati i malima i odraslima te višenamjenski stol za igranje. U tome su ih inspirirale sezonske aktivnosti tipične za Keniju, kao što su berba avokada, ali i druženje uz čašu kuhanog vina.

Dizajnerski par iz Švedske, Sarah i Jens Fager, ističu kako jako vole zimsko doba te su razvili izdržljive proizvode koje je lako premještati iz jednog dijela doma u drugi – lampu na baterije, košaru za nošenje trupaca te tabure za nisko sjedenje s djecom. „Pri izradi VÄRMER kolekcije imali smo na umu svoju obitelj i kako bismo zajedno, korištenjem tih proizvoda, mogli stvoriti ugodniju atmosferu u domu. Zato je riječ o uistinu osobnoj kolekciji, izrađenoj od izdržljivih materijala, poput drva, recikliranog aluminija, jute i vune. Ovi će se materijali tijekom vremena mijenjati i sami za sebe ispričati priču kako su korišteni“, kažu dizajneri.

Svoje su mjesto u VÄRMER kolekciji pronašle i smećkaste navlake za jastuke, kalupi za kolače u šest različitih oblika, šalice, poslužavnik, ali i nekoliko zabavnih zvrkova.

Više informacija o novoj IKEA kolekciji možete pronaći na linku.

FotoIkea
Jolie domJolie biraU IKEA-u je stigla je VÄRMER kolekcija inspirirana zimom i blagdanima

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram