Tjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Ukusno i jednostavno!

Ako tražite recept za ukusno jelo za koje vam treba manje od pola sata pripreme, čitajte dalje! Naime, umak za tjesteninu u kojem glavnu ulogu imaju maslinovo ulje, češnjak i peršin jednostavan je za pripremu, a trebat će vam tek nekoliko minuta da ga pripremite. Jelo je idealno za tople ljetne dane, a što vam je sve potrebno te postupak kuhanja donosimo u nastavku.

Sastojci:

500 g špageta
7-8 žlica maslinovog ulja
5-6 češnja češnjaka
3-4 žlice peršina
sok od limuna
sir ribanac
sol
papar

Priprema:

U lonac stavite kuhati tjesteninu. U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko popržite, a zatim dodajte nasjeckani peršin i zalijte sa 1 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko prokuhajte pa dodajte sol i papar, te po želji sok od pola limuna. Umak pomiješajte s tjesteninom i posipajte sa sirom ribancem.

GastroReceptiTjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram