Savršen zdravi sladoled koji možete jesti bez trunka grižnje savjesti

Pravi ljubitelji sladoleda ovoj slastici ne mogu odoljeti tijekom cijele godine, ali prava kušnja nastupa dolaskom toplijih dana.

Klasični sladoled pun je šećera i mlijeka koje može biti teško za probavu i zapravo biste ga trebali izbjegavati. No, to ne znači da se morate odreći svog omiljenog deserta!

Za zdravi sladoled koji možete jesti čak za doručak potrebna vam je jedna namirnica – banane! Izaberite dvije zrele banane, ogulite ih, narežite na kolutiće i stavite u zamrzivač. Nakon što se zamrznu (otprilike četiri do šest sati im je potrebno), ubacite ih u blender i smiksajte, po potrebi zasladite javorovim sirupom ili medom. Želite li rjeđu konzistenciju, u sladoled ubacite mlijeko od orašastih plodova ili grčki jogurt.

A post shared by Teres (@teres.tasting.life) on

 

Nekima će već ovo biti dovoljno, ali naš je savjet da se malo poigrate i u banane ubacite borovnice ili jagode za “voćnu” verziju dok za teksturu možete ubaciti mrvljene orahe (naš favorit!), bademe ili čips od kokosa…

GastroGreen healthySavršen zdravi sladoled koji možete jesti bez trunka grižnje savjesti

Facebook

99,687FanovaLajkaj