Ako niste znali, zob se može savršeno uklopiti u slana jela!
Jedan od najpopularnijih doručaka u posljednje vrijeme je zobena kaša, osim što je zdrava, njen neutralan okus odlično se slaže s voćem i orašastim plodovima, a može se spremati na mali milijun načina. Iako ćete u većini slučajeva u potrazi za novim receptima pronaći slatke verzije ovog zdravog jela, zobena se kaša može spremiti na slani način gdje isto možete pustiti mašti na volju.
Potrebno vam je:
- 3 šalice vode
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica zobi
- sol, papar
Osnovu jela čini zob koji ćete prvo popržiti na malo maslinovog ulja dok ne poprimi zlatnu boju (oko 2 minute). Potom zob ubacite u mješavinu vode i mlijeka koja prije ubacivanja zobi treba biti blizu kuhanja. Vatru smanjite i lagano kuhajte 15/ak minuta uz povremeno miješanje dok smjesa ne postane gusta, a pri kraju stavite sol i papar. U ovu smjesu možete umiješati parmezan ili blanširano povrće kao što su gljive, tikvice, itd. Prebacite kašu u tanjur, na nju stavite poširano jaje i kao prilog poslužite salatu.