Slana verzija zobene kaše za one koji ne vole slatko

Ako niste znali, zob se može savršeno uklopiti u slana jela!

Jedan od najpopularnijih doručaka u posljednje vrijeme je zobena kaša, osim što je zdrava, njen neutralan okus odlično se slaže s voćem i orašastim plodovima, a može se spremati na mali milijun načina. Iako ćete u većini slučajeva u potrazi za novim receptima pronaći slatke verzije ovog zdravog jela, zobena se kaša može spremiti na slani način gdje isto možete pustiti mašti na volju.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice vode
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica zobi
  • sol, papar

Osnovu jela čini zob koji ćete prvo popržiti na malo maslinovog ulja dok ne poprimi zlatnu boju (oko 2 minute). Potom zob ubacite u mješavinu vode i mlijeka koja prije ubacivanja zobi treba biti blizu kuhanja. Vatru smanjite i lagano kuhajte 15/ak minuta uz povremeno miješanje dok smjesa ne postane gusta, a pri kraju stavite sol i papar. U ovu smjesu možete umiješati parmezan ili blanširano povrće kao što su gljive, tikvice, itd. Prebacite kašu u tanjur, na nju stavite poširano jaje i kao prilog poslužite salatu.

GastroGreen healthySlana verzija zobene kaše za one koji ne vole slatko

Zastali smo nad iskrenom ispovijesti Ide Prester

Zvižduk. Imitacija poljupca. Sirena automobila koja izaziva jezu. Pogled zbog kojeg zadrhtimo. I onda riječi koje zaleđuju: „Mala, dobra ti je ta haljinica… Ljepotice,...

Facebook

100,860FanovaLajkaj