Ima li išta bolje od ljenčarenja na proljetnom suncu dok u ruci držite omiljeni koktel? Sigurno ima, ali ako nas pitate, ovaj tip dokolice spada u ona prava mala životna zadovoljstva kojima ne trebate odoljeti. Osvježavajući kokteli čije ćete recepte saznati u nastavku spadaju u kultna pića i već su godinama izbor ljubitelja kvalitetnih napitaka čije je konzumiranje prihvatljivo čak i u jutarnjim satima (jeeei!), a osim toga, u njih ide voće (u nekom obliku) pa se možemo svi skupa tješiti da praktički jedemo voćnu salatu 😀
Izrazito osvježavajući, pjenušavi i ukusni, Aperol Spritz, Hugo i Mimosa osvojit će i one ljude koji ne preferiraju alkohol, u nastavku saznajte kako ih napraviti:
Aperol Spritz
- 3cl prosecca
- 2cl Aperola
- 1cl gazirane mineralne vode
- Kriška naranče
U čašu stavite led i ulijte prosecco. Potom dodajte Aperol pa mineralnu vodu. Na kraju ukrasite kriškom naranče. Ne zaboravite na slamku!
Hugo
- Prosecco ili neko drugo pjenušavo bijelo vino (dovoljno za 3/4 čaše)
- 1 žlica sirupa od bazge
- Mineralna voda (dovoljno za ostatak čaše)
- Nekoliko listića metvice
- Kriška limete
Ulijte sve sastojke u čašu i promiješajte. Obavezno dodajte nekoliko kockica leda!
Mimosa
- Šampanjac
- Sok od naranče (ili pire od breskve za koktel Bellini)
Ohladite čaše za vino ili pjenušac u hladnjaku ili zamrzivaču, potom u čašu ulijte sok od naranče i šampanjac, ukrasite kriškom naranče i to je to!