Cheesecake je mnogima omiljeni desert. Varijacija ima jako puno, a Snickers cheesecake zvuči kao jedna od najboljih. Za pripremu će vam trebati malo više vremena nego za “običnu” verziju ovog popularnog kolača, ali vjerujemo da će se isplatiti svaka potrošena minuta. Što vam je potrebno za ovaj desert te postupak pripreme pročitajte u nastavku.
Potrebno vam je:
300 g keksa
1/3 šalice maslaca
10 dkg mliječne čokolade
20 dkg tamne čokolade
3/4 šalice pečenog slanog kikirikija
600 grama krem sira
1 šalica šećera
4 jaja
1 šalica vrhnja
1 žlica gustina
malo soli
2 žličice ekstrakta vanilije
preljev od karamele
mlijeko za glazuru
Postupak:
Usitnite kekse i pomiješajte s omekšalim maslacem. Smjesu rasporedite ravnomjerno u pleh i pecite 10 minuta na 180 C. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte krem sir i šećer i dobro izmiksajte. Dodajte kiselo vrhnje, jaja, ekstrakt vanilije te gustin pa sjedinite smjesu. Podijelite smjesu na dva dijela, pa u drugi dio dodajte 10 dkg rastopljene tamne čokoladu. Mliječnu čokladu rastopite i pomiješajte s kirikijem te premažite ohlađenu koru. Pričekajte da se čokolada ohladi (stvrdne) pa naizmjenice lijevajte bijeli i čokladni dio kreme. Stavite peći na 150 C oko 80 minuta. Pustite da se ohladi pa prelijte s čokoladnom glazurom (10 dkg tamne čokolade i mlijeko). Ukrasite preljevom od karamele.