Kremasti Mars cheesecake koji se ne peče hit je jesenski desert

Spoj čokolade, karamele i cheesecakea zvuči savršeno, zar ne?

Uvijek smo u potrazi za odličnim desertima i kolačima koji ne zahtijevaju složenu pripremu, a obaraju s nogu svojim okusom. Upravo takav je i Mars cheesecake, sočni spoj popularne čokoladice i klasičnog cheesecakea koji je postao Instagram hit.

Za ovaj je sjajan, jednostavan recept zaslužna je blogerica Eloise Head koja stoji iza Instagram profila Fit Waffle Kitchen, a koja svakodnevno smišlja neodoljive kombinacije okusa. Spojivši mnogima omiljenu čokoladicu i klasični njujorški cheesecake stvorila je kolač vrijedan divljenja, a najbolja stvar je ta što je i vrlo jednostavan za pripremu.

Meka karamela, čokolada, nugat i krem sir u ovom receptu čine pravu rapsodiju okusa.

Sastojci:

  • 300 grama običnih keksa
  • 150 grama maslaca
  • 480 ml vrhnja za šlag
  • 500 grama krem sira
  • 120 grama šećera u prahu
  • 230 grama Marsa, sjeckani
  • 200 ml karamele, rastopljene

Postupak pripreme:

Otopite maslac, zdrobite kekse i pomiješajte ih u posudi. Smjesu utisnite u posudu za pečenje kolača te ostavite sa strane. Umutite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i krem sirom, a zatim dodajte komadiće čokoladice Mars (150 grama) u smjesu. Smjesu stavite preko baze biskvita i ostavite u hladnjaku najmanje šest sati. Nakon hlađenja, s umakom od karamele premažite kolač (umak se može kupiti ili ručno napraviti) i ukrasite ostatkom komadića Marsa i čokoladnim mrvicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

GastroReceptiKremasti Mars cheesecake koji se ne peče hit je jesenski desert

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram