Poznate Ferrero Rocher kuglice od čokolade i lješnjaka vrlo često se jedu ili pak daruju tijekom blagdanskog razdbolja. Mnogi ne mogu odoljeti kombinaciji kremastog nugata, hrskave čokoladne ljuske i prženih lješnjaka, a iako bismo u ovom slatkišu uživali svaki dan, suzdržavamo se jer je nezdrav i kaloričan.
Iako biste možda na prvu pomislili kako je kod kuće teško napraviti čuvene Ferrero kuglice – jako biste se prevarili. Ovaj je desert jednostavan, zahtijeva samo pet sastojaka, a kod kuće ga možete napraviti i u zdravijoj varijanti zbog koje ćete moći pojesti kuglica koliko god vam srce poželi i to bez grižnje savjesti.
Recept se brzo priprema, a garantiramo i da će čoko kuglice nestati jednakom brzinom. Dobro je znati da u ovoj zdravoj verziji Ferrero kuglice ne postoje umjetni zaslađivači i rafinirani šećeri, već su svi okusi i namirnice posve prirodnog porijekla.
Ova je slastica, uz to što je iznimno ukusna, lako probavljiva i smanjuje osjećaj gladi. U njoj će uživati i odrasli i djeca.
Sastojci:
- 150g lješnjaka
- 60g paste od datulja
- 40g kakao praha
- prstohvat soli
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Postupak pripreme:
Lješnjake tostirati u pećnici 10-ak minuta i pri tome paziti da ne zagore. Oguliti ih i usitniti u sjeckalici. Rukama pomiješati sve sastojke i oblikovati kuglice, po želji unutar svake staviti 1 cijeli lješnjak. Kuglice uvaljati u usitnjene pistacije ili lješnjake. Sve preliti rastopljenom čokoladom, po želji. Poslužiti hladno.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.