Trenutno obožavamo jagode u zobenoj kaši

Iskoristite sezonu ovog ukusnog voća!

Zobena kaša slovi kao jedna od najboljih opcija za doručak jer je bogata proteinima i prehrambenim vlaknima zbog kojih ćete duže vrijeme ostati siti. No, isto tako jako brzo može dosaditi pa je najbolje da na nju gledate kao prazno platno koje možete obogatiti raznim sezonskim namirnicama i tako svaki put stvoriti neko novo jelo. Ovaj put glavna je zvijezda jagoda i kokos!

 

Što vam je potrebno?

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 i pol šalica mlijeka od kokosa
  • ekstrakt vanilije
  • sol
  • 6-8 jagoda
  • čips od kokosa

U posudu srednje veličine ubacite zobene pahuljice i mlijeko od kokosa. Na vatri srednje jačine sačekajte da zakuha i smanjite jačinu te povremeno promiješajte. Kada se zobena kaša stisne (nakon otprilike 7-10 minuta) maknite je s vatre i nadodajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije. Ako je kaša pregusta, slobodno nadodajte još mlijeka.

Narežite jagode i ubacite u kašu te nadodajte čips od kokosa koji će osim teksture kaši nadodati suptilni okus.

Kašu također možete spremiti večer prije i tako dobiti hladnu i osvježavajuću verziju koja će nekima više prijati tijekom toplih dana. Dovoljno je da u posudu ubacite zobene pahuljice i mlijeko te ih ostavite preko noći. Ujutro je kaša spremna za voće i konzumaciju.

GastroGreen healthyTrenutno obožavamo jagode u zobenoj kaši

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram