Najukusniji snack, pizza zamotuljke, nikad nije bilo jednostavnije napraviti!

Omiljeni 'junk food' u novom, mini izdanju.

Svi ponekad poželimo zaboraviti na nutricionistička pravila o zdravoj prehrani i počastiti se ukusnim, brzim i pomalo nezdravim receptom za omiljenu nam slanu slasticu. Pizza je definitivno na samom vrhu naše liste “comfort fooda”, a od sada znamo kako ju pripremiti i u pomalo netradicionalnom izdanju.

Pronašli smo recept za jednostavne pizza zamotuljke od dizanog tijesta, a koji su savršen slani snack za večernje gledanje filmova ili pak dolazak gostiju. S obzirom da, baš kao i klasična pizza, mogu biti punjeni i premazani bilo kakvim punjenjem, dodacima i umacima, idealni su za kulinarsko eksperimentiranje.

Dajte mašti na volju i napravite zamotuljke u stilu tradicionalne margherita pizze ili ih pak obogatite kukuruzom, paprikama i chili umakom kako bi dobili meksičku varijantu. Opcija i kombinacija je mnogo, a mi vam donosimo recept za “basic” verziju koju potom možete dorađivati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @resepmamadudut

Sastojci:

Kvasac

  • 50 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 dl toplog mlijeka

Tijesto:

  • 1 kg brašna
  • 2 žličice soli
  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl jogurta
  • 4,5 dl mlijeka

Nadjev:

  • 500 ml umaka od rajčice
  • 500 g sira
  • 500 g šunke
  • origano
  • papar

Postupak pripreme:

Kvasac, šećer i brašno umiješajte u toplo mlijeko i ostavite deset minuta da kvasac odreagira. Stavite brašno u veću posudu i napravite malo udubljenje. U udubljenje dodajte ulje, sol, jogurt i smjesu s kvascem. Mlijeko malo ugrijte i zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da 45 minuta odstoji i digne se. Za to vrijeme pripremite nadjev. Sve tekuće sastojke za nadjev sjedinite dok ne dobijete kremastu smjesu, a zatim dodajte začine. Kada tijesto nabuja razvaljajte ga u pravokutni oblik. Namažite ga umakom i dodajte sir i šunku. Zamotajte tijesto u roladu i režite ju na komade debljine 2 cm. Poredajte rolice u posudu za pečenje. Uključite pećnicu da se ugrije na 180 stupnjeva te ostavite rolice da odmore još 10 do 15 minuta. Kada se pećnica ugrijala stavite ih na pečenje na 15 minuta. Poslužite ih tople uz dodatak maslina ili umaka od jogurta.

GastroReceptiNajukusniji snack, pizza zamotuljke, nikad nije bilo jednostavnije napraviti!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram