Najjednostavnije sočne čokoladne kocke koje uvijek uspijevaju

Ponekad je klasika najbolja opcija.

U svijetu deserata i slastičarskih kreacija moguće je pronaći doista nevjerojatno komplicirane torte i kolače koji su izazov čak i za najiskusnije slastičare, ali je jednako tako moguće pronaći i one recepte koji uspijevaju baš uvijek – bez iznimke. Jedan od takvih recepata je i ovaj koji vam danas predstavljamo – sočne čokoladne kocke.

Kombinacija čokoladne kreme i čokoladnog biskvita omiljena je i tradicionalna opcija s kojom je nemoguće pogriješiti, a uz to je i sjajno što je ovaj recept iznimno jednostavan te vam za njega ne trebaju nikakve egzotične namirnice ili mnogo vremena. U samo pola sata možete na svom stolu imati neodoljivo mirisni i ukusni kolač koji će vam uljepšati svaki dan.

Sastojci

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 15 dkg šećera
  • 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg margarina

Krema:

  • 1/2l vrhnja za šlag
  • 30 dkg čokolade za kuhanje
  • 1-1,5dcl vrućeg mlijeka

Postupak pripreme:

Prvo istucite žumanjke i šećer s mikserom. Dodajte smjesi otopljenu čokoladu koju ste na pari otopili zajedno s margarinom te zatim, kada sve dobro promiješate, dodajte prašak za pecivo, brašno i na kraju snijeg od ručno tučenih bjelanjaka. Sve nježno povežite i stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kada je biskvit pečen još vrućeg ga prelijte s malo vrućeg mlijeka te tako ostavite hladiti biskvit. Dok se biskvit hladi pripremite kremu kojom ćete ga preliti. Za kremu prvo rastopite čokoladu zajedno s vrhnjem te sve miješajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Kremu, koja mora biti tekuća, prelijte po ohlađenom biskvitu i ostavite ga da se dobro ohladi kako bi se krema stisla. Najbolje je da kolač ostane u hladnjaku preko noći. Kada je kolač dobro ohlađen, režite ga na kocke i poslužite s dodatkom šećera u prahu ili šumskog voća.

GastroReceptiNajjednostavnije sočne čokoladne kocke koje uvijek uspijevaju

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram