Recept za najslasniji tiramisu koji slavi bogati okus kave

Otvorili su se kafići, a sunce nas je izmamilo da sjednemo na njihove terase. Sve je u znaku ispijanja kave, pa smo i mi odlučili predstaviti vam provjereni recept za savršeni tiramisu, kolač posvećen okusu kave.

Obožavate tiramisu i često ga radite, ali vam je uvijek bolji kad ga probate kod nekog drugoga pa se često pitate gdje griješite u njegovoj pripremi? Uz ovaj recept nema šanse da ćete imati zamjerki na ovaj kolač. Klasična talijanska slastica nije teška za pripremu, ali postoji par stvari na koje trebate pripaziti. Obratite pažnju na njih i obećajemo da ćete se oduševiti kremastim, bogatim okusom tiramisua kojim će dominirati kava i rum.

Ključno je da krema za tiramisu ne smije biti pretekuća ili prezbijena, jako je važno dobro istući snijeg od bjelanjaka pa ga pažljivo i polagano umiješati u kremu kako biste dobili pjenastu kremu. Jaja neka budu sobne temperature, a sir izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije no što idete raditi kolač. Kava za tiramisu treba biti jaka, stoga je najbolje skuhati pravu domaću. Tako pripremljenu kavu treba dobro ohladiti i razrijediti s malo vode te brzo umakati kekse kako se ne bi previše namočili i postali premekani.

Tiramisu obilato pospite gorkim kakaom, dobro ga ohladite pa ga prije služenja još jednom pospite kakaom. Na taj će način kolač vizualno ljepše izgledati, a dodatni suhi sloj kakaa će dodatno intenzivirati okus i naglasiti kontrast slatke kreme.

Kolač prije posluživanja treba dobro ohladiti. Najbolje ga je napraviti večer prije pa ga ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se dobro ohladio, kako bi se krema povezala s natopljenim piškotama i kako bi se svi okusi dobro proželi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TheFoodLand (@thefoodlandd)

Sastojci:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 500 g svježeg sira
  • 2 vanil šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 400 g piškota
  • 500 ml skuhane turske kave
  • rum
  • kakao

Postupak pripreme:

Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se ohlade. Kada se ohlade u njih umiješajte svježi sir i vanil šećer. Izmiksajte da se spoji. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira. Skuhajte tursku kavu, u skuhanu kavu umiješajte ruma po želji. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše. Na piškote premažite sloj kreme, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu. Na kraju ukrasite s kakaom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Farah Abu Maizar | Food Lover (@everylittlecrumb)

GastroReceptiRecept za najslasniji tiramisu koji slavi bogati okus kave

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj