Na svakodnevnoj bazi nije pametno da si priuštite pretjerano sladak doručak bogat ugljikohidratima, no svako toliko morate se ugoditi svojoj želji za slatkim, a nema boljeg načina od “french toasta” ili pohanog kruha. Naravno, “french toast” nije rezerviran samo za doručak već ga možete napraviti i kao desert u bilo koje doba dana!
Iako možete koristiti bilo koju vrstu kruha za ovaj recept, preporuka je da izbjegnete običan bijeli kruh jer “french toast” onda neće biti iznutra kremast. U izvornom receptu koristi se baguette ili challah kruh (kruh koji sadrži jaja i maslac), ali slobodno ekperimentirajte s bilo kojim spužvastim pecivom – npr. pinca ili uskrsna pogača odlična je za ovaj recept, pogotovo kada se posuši i više nije toliko ukusna za konzumaciju.
Cilj je da pohani kruh / sirnica ima smeđu hrskavu koricu izvana te da je iznutra mekan i bez suhih dijelova.
Sastojci za dvije osobe
- 3 jaja
- 6 šnita uskrsne pogače
- 2 dcl mlijeka (ili slatkog vrhnja)
- prstohvat soli
- ekstrakt vanilije
- cimet
- maslac za prženje
View this post on Instagram
Jaja umutite, nadodajte mlijeko (ili slatko vrhnje), prstohvat soli, ekstrakt vanilije i cimeta po želji, sve dobro sjedinite. Pogaču umočite u smjesu po jednu minutu sa svake strane (bilo bi dobro da je suha ili barem šnite narežite malo prije pripreme i dopustite im da se osuše). Tavu zagrijte, premažite maslacem i pržite pogaču po nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Pogaču pospite šećerom u prahu i servirajte s javorovim sirupom ili medom te svježim voćem.