Što napraviti s ostacima uskrsne pogače? Imamo preukusnu ideju!

Imate ostatke uskrsne pogače koji su se osušili? Ne bacajte ih već isprobajte ovaj jednostavan recept za slatki doručak ili desert!

Na svakodnevnoj bazi nije pametno da si priuštite pretjerano sladak doručak bogat ugljikohidratima, no svako toliko morate se ugoditi svojoj želji za slatkim, a nema boljeg načina od “french toasta” ili pohanog kruha. Naravno, “french toast” nije rezerviran samo za doručak već ga možete napraviti i kao desert u bilo koje doba dana!

Iako možete koristiti bilo koju vrstu kruha za ovaj recept, preporuka je da izbjegnete običan bijeli kruh jer “french toast” onda neće biti iznutra kremast. U izvornom receptu koristi se baguette ili challah kruh (kruh koji sadrži jaja i maslac), ali slobodno ekperimentirajte s bilo kojim spužvastim pecivom – npr. pinca ili uskrsna pogača odlična je za ovaj recept, pogotovo kada se posuši i više nije toliko ukusna za konzumaciju.

Cilj je da pohani kruh / sirnica ima smeđu hrskavu koricu izvana te da je iznutra mekan i bez suhih dijelova.

Sastojci za dvije osobe

  • 3 jaja
  • 6 šnita uskrsne pogače
  • 2 dcl mlijeka (ili slatkog vrhnja)
  • prstohvat soli
  • ekstrakt vanilije
  • cimet
  • maslac za prženje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tortas.and.champagne

Jaja umutite, nadodajte mlijeko (ili slatko vrhnje), prstohvat soli, ekstrakt vanilije i cimeta po želji, sve dobro sjedinite. Pogaču umočite u smjesu po jednu minutu sa svake strane (bilo bi dobro da je suha ili barem šnite narežite malo prije pripreme i dopustite im da se osuše). Tavu zagrijte, premažite maslacem i pržite pogaču po nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Pogaču pospite šećerom u prahu i servirajte s javorovim sirupom ili medom te svježim voćem.

GastroReceptiŠto napraviti s ostacima uskrsne pogače? Imamo preukusnu ideju!

Facebook

99,687FanovaLajkaj