Započnite jutro na najljepši način uz ovaj divan rozi napitak!

Zbog pink lattea ćete zaboraviti na klasičnu kavu.

Zelena matcha latte, zlatno mlijeko koje se žuti od kurkume pa čak i plava „kava“ počeli su se pojavljivati kao zamjena za klasičnu kavu. No nije stvar u boji već u sastojcima koji ove napitke čine moćnima i u mnogočemu optimalnijim izborom od svima omiljene jutarnje šalice kave. Ne izazivaju onaj poznati kofeinski crash, daju dugotrajniji osjećaj energije i istovremeno su puni antioksidansa. Uz sve to, nemojmo zaboraviti i da su apsolutno prekrasni.

No, nakon što smo isprobali razne varijante klasičnog lattea, moramo priznati da nam je omiljeni postao onaj u nježnoj pink boji – i to ne samo zbog estetskog dojma. Pink iliti beetroot latte, ponekad poznat i kao red velvet latte, napitak je kojem je glavni sastojak cikla. Upravo cikla daje ovom napitku njegovu karakterističnu rozu boju, a uz to ga i čini pravom vitaminskom bombom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shakespeare Bistro (@shakespearelondon)

Nutricionisti se tako slažu da je pink latte od svih varijacija na temu najbolja opcija za ispijanje ujutro, nerijetko na prazan želudac. Cikla je bogata željezom, a zna se i da normalizira krvni tlak, stimulira rad jetre i žuči, ubrzava metabolizam, a uz sve to je i izvrstan prirodni energetski booster zbog čega će vam ujutro savršeno nadomijetiti klasičnu kavu.

Zbog svih ovih razloga, pink latte je postao hit diljem svijeta, no vrlo lako ga je pripremiti i kod kuće, bez odlaska na kavu u neki pomodni, hipsterski kafić. Kombiniranjem soka od cikle ili cikle u prahu, biljnog mlijeka i zaslađivača po želji dobit ćete vrlo ukusnu i razbuđujuću kombinaciju koja bi vam lako mogla postati omiljeni dio jutarnje rutine. Postupak pripreme više je no jednostavan, kao što možete vidjeti i u nastavku.

Pink latte

Sastojci:

  • 2 žlice soka od cikle ili 1 žličica cikle u prahu
  • 2 žlice vode
  • 150 ml biljnog mlijeka
  • malo ekstrakta vanilije
  • zaslađivač po želji (stevija, med, javorov sirup…)

Postupak pripreme:

Zakuhajte malo vode te dvije žlice pomiješajte sa sokom od cikle ili ciklom u prahu, dodajte vaniliju i zaslađivač po izboru. Zagrijte mlijeko i pjenjačom brzo miješajte da dobijete pjenastu strukturu te prelijte mlijeko preko baze od cikle.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luxe (@luxecirencester)

GastroReceptiZapočnite jutro na najljepši način uz ovaj divan rozi napitak!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Je li ovo najljepša zagrebačka terasa za ispijanje kave ili koktela?

Ekskluzivni HOH Brunch Affair proteklog je vikenda oduševio brojne uzvanike u luksuznom ambijentu Boutique hotela HOH. Povod ovog svečanog eventa bilo je službeno predstavljanje...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram