Iako je najkomotnije kupiti gotove sladolede, oni ni izbliza nisu ukusni ni zdravi kao oni koje napravimo sami. Ovog ljeta stoga nemojte biti lijeni jer u samo nekoliko minuta možete uživati u najfinijem i najkremastijem sladoledu s okusom jagoda i bosiljka. I ne, ova kombinacija nije nimalo čudna, zapravo je odlična!
Mnogi smatraju da mediteransko začinsko bilje ide samo u slana jela i tu se jako varaju. Začinske trave itekako mogu obogatiti deserte te im dati dodatnu dozu svježine, a upravo to je slučaj s kombinacijom svježih jagoda i friško ubranog bosiljka. Jedino što vam treba za ovaj recept je malo vremena i dobar blender te sastojci po izboru. Mi vam u nastavku donosimo recept za osvježavajući domaći sladoled od bosiljka i jagoda, ali sladoled ovog tipa možete na isti način napraviti od bilo kojeg voća!
Sladoled od jagoda i bosiljka
Sastojci:
- Zaleđene banane (ovisno o količini koju radite, ali za početak bi trebale biti dosta dvije)
- 200 grama zaleđenih jagoda
- Nekoliko listova svježeg bosiljka
- Malo javorovog sirupa po želji
Postupak pripreme:
Sve sastojke stavite u high speed blender/multipraktik i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Možete ga jesti odmah, a možete ga staviti i u zamrzivač na nekoliko sati. Što vam je blender jači, to će vam ovaj posao biti lakši. Ako vidite da se muči s blendanjem, slobodno dodajte žlicu do dvije mlijeka da mu malo olakšate posao miksanja sastojaka. Na kraju prelijte sladoled odabranim umakom ili ga posipajte komadićima pistacija i listićima mente. Garantiramo da ćete se oduševiti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.