Morate isprobati neodoljivu kombinaciju jagoda i bosiljka u ovom domaćem sladoledu

Spoj okusa koji obara s nogu.

Iako je najkomotnije kupiti gotove sladolede, oni ni izbliza nisu ukusni ni zdravi kao oni koje napravimo sami. Ovog ljeta stoga nemojte biti lijeni jer u samo nekoliko minuta možete uživati u najfinijem i najkremastijem sladoledu s okusom jagoda i bosiljka. I ne, ova kombinacija nije nimalo čudna, zapravo je odlična!

Mnogi smatraju da mediteransko začinsko bilje ide samo u slana jela i tu se jako varaju. Začinske trave itekako mogu obogatiti deserte te im dati dodatnu dozu svježine, a upravo to je slučaj s kombinacijom svježih jagoda i friško ubranog bosiljka. Jedino što vam treba za ovaj recept je malo vremena i dobar blender te sastojci po izboru. Mi vam u nastavku donosimo recept za osvježavajući domaći sladoled od bosiljka i jagoda, ali sladoled ovog tipa možete na isti način napraviti od bilo kojeg voća!

Sladoled od jagoda i bosiljka

Sastojci:

  • Zaleđene banane (ovisno o količini koju radite, ali za početak bi trebale biti dosta dvije)
  • 200 grama zaleđenih jagoda
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka
  • Malo javorovog sirupa po želji

Postupak pripreme:

Sve sastojke stavite u high speed blender/multipraktik i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Možete ga jesti odmah, a možete ga staviti i u zamrzivač na nekoliko sati. Što vam je blender jači, to će vam ovaj posao biti lakši. Ako vidite da se muči s blendanjem, slobodno dodajte žlicu do dvije mlijeka da mu malo olakšate posao miksanja sastojaka. Na kraju prelijte sladoled odabranim umakom ili ga posipajte komadićima pistacija i listićima mente. Garantiramo da ćete se oduševiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shaila Shankar (@shots_by_shaila)

GastroReceptiMorate isprobati neodoljivu kombinaciju jagoda i bosiljka u ovom domaćem sladoledu

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram