Trend svijeta uređenja interijera: Zavodljiva lakoća postojanja u domovima boho stila

Eklekticizam kultura i stilova koje u prostor unosi duh hippie generacije osvojio je Instagram.

Puno i često pišemo o skandinavskom, minimalističkom uređenju doma, no paralelno s razvijanjem tog trenda nije nestala njegova sušta suprotnost – maksimalizam. Maksimalistički, eklektični stil koji kombinira uzorke, zelenilo biljaka, brojne dekoracije i stilove poznat je i pod imenom boho, a zapravo se radi o skraćenici riječi bohemian. Ovaj pojam najčešće se koristi kao naziv za stil koji je inspiriran slobodarskom kulturom i duhom hippie generacije.

U pitanju je melting pot različitih stilova, kultura i vremenskih epoha. Vezuje ga se uz ljude koji žive slobodnim, umjetničkim i pomalo nomadskim životom. Sagrađen je na idealu o lutajućim Romima, koji žive slobodno gdje god ih srce zove, stoga podrazumijeva šarenilo i eklekticizam stilova. Naglasak je u ovom stilu stavljen na egzotičnim etno elementima koji se kombiniraju sa suvremenim trendovima uređenja interijera, a finalni rezultati nerijetko su apsolutno očaravajući.

Boho stil u dom unosi toplinu te odaje osobnost vlasnika. Najjednostavniji način stvaranja boho štiha u svom domu je kupovina namještaja od svijetlog drva ili ratana, uključivanje puno biljaka, tapiserija i raznih zidnih dekoracija u svoj prostor te unošenje šarenih detalja na tkaninama.

Iako volimo jednostavnost i svježinu minimalističkih, svijetlih i prozračnih prostora, moramo priznati da u boemskim interijerima postoji nešto zavodljivo i jako šarmantno. Udobnost i ležernost glavne su okosnice ovog trenda dizajna interijera koji je baziran na prirodnim materijalima, šarenilu i detaljima koji život znače.

U nastavku smo izdvojili neke inspirativne boho interijere s Instagrama, kako bismo vas uvjerili da se radi o tipu uređenja kojem biste svakako trebali dati priliku da zasja i u vašem domu.

Jolie domInterijeriTrend svijeta uređenja interijera: Zavodljiva lakoća postojanja u domovima boho stila

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Zagreb dobio novu kraljicu – okrunjena je Lanett Whitney

Lanett Whitney izabrana je za novu Kraljicu Zagreba u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Lentu i cvijeće uručio joj je Dževad Halilović, a krunu joj je predala Kraljica...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram