Za posebne prigode, ali i svaki dan: cupcakesi sa šampanjcem

Obožavamo alkohol u hrani, a šampanjac ove klasične cupcake kolačiće čini doista posebnima.

Nakon što smo pisali o gin tonic tortama i apsolvirali keksiće s rumom, došao je red da vam predstavimo i recept koji uključuje najveselije od svih pića – šampanjac. Obilje mjehurića i lagan okus čine šampanjac omiljenim slavljeničkim pićem mnogima, a od sada ga možete koristiti i u pripremi veganskih muffina s vanilijom i malinama. Vjerujte nam, ovaj desert gotov je za pola sata, a oduševit će vas i okusom i izgledom. Genijalna poslastica koja svaki dan može pretvoriti u pravu svečanost.

Cupcakes sa šampanjcem

Sastojci:

  • 1 ¼ šalica glatkog brašna
  • ¾ šalice bijelog šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 šalica šampanjca
  • ¼ šalica biljnog ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Glazura:

  • 2 ½ šalice šećera u prahu
  • ¼ šalica veganskog maslaca
  • 1 šalica malina
  • 2 – 3 žlice šampanjca
  • ½ ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Položite na pleh pek papir.
  • U velikoj zdjeli zamutite zajedno sve suhe sastojke.
  • U manjoj posudi zajedno izmiješajte sve mokre sastojke. Ako vam se ulje i šampanjac ne povezuju u potpunosti, to je normalno, ne brinite.
  • Ulijte izmiješane mokre sastojke u posudu sa suhima i sve mikserom izmiksajte.
  • Podijelite smjesu u kalupe za muffine i pecite ih oko 18-20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite ih da se u potpunosti ohlade prije no što na njih stavite glazuru.
  • Za glazuru je potrebno da dobro mikserom izmiješate šećer u prahu, veganski maslac, maline, šampanjac i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete željenu konzistenciju te potom prelijte ohlađene cupcakese. Sve na kraju ukrasite svježim malinama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim | Baking & Photography (@kickassbaker)

GastroGreen healthyZa posebne prigode, ali i svaki dan: cupcakesi sa šampanjcem

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram