Dolina Jelena prekrivena snijegom je prava zimska bajka koju morate posjetiti!

Još čarobnija nego inače.

Do Božića brojimo još sitno, no to ne znači da smo prestali s vikend izletima i posjetima divnim kutcima Lijepe Naše. Jedna takva čarobna lokacija je i Dolina Jelena u blizini Plitvičkih jezera, a o kojoj smo vam već ljetos pisali. No, iako je ova destinacija doista magična u svako doba godine, trenutno, kada se zabijelila pod slojevima gustog snijega, izgleda još privlačnije i nikad bajkovitije. Stoga, ako vam je Laponija ove godine predaleko za putovanje – posjetite slavni Ranch Dolina Jelena i provedite se kao nikad u životu!

Prekrasni, pitomi jeleni na tom čarobnom ranču prve pahulje su dočekali s oduševljenjem, a čitavo imanje se pod snijegom pretvorilo u zimsku oazu mira, prirode i simbioze životinjskog i ljudskog svijeta. Podsjećamo, ovo pitoreskno imanje udaljeno je od Nacionalnog parka Plitvička jezera samo 12 kilometara, u Draženik Gradu, a nudi bajkoviti jednodnevni bijeg u prirodu i svijet životinja. Imanje je u vlasništvu obitelji Bičanić koja svoja vrata otvara posjetiteljima željnima interakcije s preslatkim srnama te učenju o tome kako te plemenite i plahe životinje žive.

Na području 15-ak snježnih hektara tako ovih dana možete uživati u snježnim radostima, ali i u mirnoj šetnji sa srnama, jelenima i košutama, a posebno će vas razveseliti i činjenica da je ove divne životinje dopušteno i hraniti te se fotkati s njima.

Ono što je ključno znati prije no što sjednete u auto i zaputite se prema Dolini Jelena je to da ranč radi samo prema najavi, a potrebno je dolazak najaviti nekoliko dana ranije. Ponedjeljkom je generalno zatvoren, a vrijeme obilaska i radne dane vlasnici određuju u skladu s vremenskim uvjetima. Ukoliko ga želite posjetiti vikendom, najbolje da se javite barem pet dana ranije jer se vikendima grupe brzo popune. Broj osoba po grupi je ograničen u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom pa i to treba imati na umu. Sve informacije možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama te se polako početi pripremati za odlazak na ovaj izlet iz bajke.

Stoga, dok se ovih dana mnogi žale na hladnoću i snijeg, vi okrenite stvari na pozitivu i blagdane provedite u društvu predivnih jelena na ovoj lokaciji iz snova.

PutovanjaHrvatskaDolina Jelena prekrivena snijegom je prava zimska bajka koju morate posjetiti!

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram