U samom središtu grada, u Masarykovoj 11, postoji nepretenciozno mjesto na koje ćete se, vrlo vjerojatno, kada jednom dođete, poželjeti vratiti. Riječ je o bistrou Beštiji, koji ima nove vlasnike, zahvaljujući kojima imaju i novog chefa, jelovnik i energiju. Pričamo o jednom simpatičnom mjestu koje se nameće kao odlična opcija za usputni ručak, planiranu večeru ili neplaniranu čašu vina.
Iza cijele priče, koja je počela 1. travnja ove godine, stoje Josip Jerković i Mario Marković. ‘Prije sam dolazio u Beštiju i sviđao mi se koncept. Mi smo samo poradili na podizanju levela hrane. Koncept je fine bistro koji spaja ugodnu hranu s ugodnim ambijentom, nema posebnog dress coda, sviđa nam se da ljudi dolaze casual i da su opušteni’, kaže nam Mario.
Koncept hrane je sezonski, konstantno se mijenja bez periodičnog pravila, ovisan je o inspiraciji svih zaposlenika, kojih je trenutno devet. ‘Svaki dan imamo dnevno jelo, koje je prilagođene cijene. Riječ je o rezultatu inspiracije koju je kuhar taj dan dobio na Dolcu, zapravo, što bi oni htjeli jesti, to pripreme za goste’, dodaje.
Cijene se u Beštiji kreću od 40 do 155 kuna po jelu, kojih jelovnik ima 15ak, uključujući i startere i deserte. Vinska karta nudi samo organska vina, a ako niste od alkohola taj dan, možete nazdraviti s kombuchom.
‘Maštoviti smo mi. Ljudi su otvoreni za eksperimente. Htio sam svoj drugačiji jelovnik, ali smo shvatili da trebamo zadržati neke stvari na koje su se ljudi navikli, pa malo po malo modificirati. Krenuli smo s novim menijem prije par dana, imamo rižoto od telećih glava s mousom od mozga, imamo riblje kobasice, hangar steake, stvari koje ljudi nemaju na drugim mjestima priliku jesti i stvari koje neće sami kuhati doma. Imamo teleću koljenicu s lećom u hrenu, grilani ananas i pastu od lješnjaka. Činilo se na prvu neobična kombinacija, al svi ju hvale’, otkrio je glavni chef samo djelić ponude koje skriva Beštija.