Novogodišnji napitak bez premca: Kremasti i slatki Eggnog je liker koji morate kušati

Slavni američki zimski koktel ove se godine može naći i na vašem stolu!

Iako uz Božić i novogodišnje praznike većinom vežemo ispijanje vruće čokolade i kakaa kao tradicionalnih vrućih, a slatkih napitaka, sigurno ste već u američkim filmovima nebrojeno puta vidjeli kako oni u zimsko doba godine uživaju u gustom, kremastom likeru od jaja, popularno znanom i kao Eggnog. Naime, američka gastro tradicija nezamisliva je bez ovog statement likera koji se može napraviti u alkoholnoj i bezalkoholnoj verziji, a baš uvijek osvaja kremastom teksturom i slatkoćom. Probajte ga i sami napraviti za Novu godinu te se uvjerite da se radi o najfinijem zimskom piću koji ste do sada imali prilike kušati!

Eggnog

Sastojci:

  • 6 velikih žumanjaka
  • 2 bjelanjka
  • 700 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 60 ml tamnog ruma
  • 60 ml burbona
  • 340 ml konjaka
  • 150 g šećera
  • Prstohvat soli
  • Muškatni oraščić

Postupak pripreme:

  • Miksajte žumanjke sa 100 g šećera nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane svijetlija i gusta. Zagrijte mlijeko na vatri i dodajte mu prstohvat soli. Vruće mlijeko polagano dodajte u smjesu jaja i šećera, uz stalno miješanje. Sve zajedno vratite na vatru i kuhajte dok se smjesa ne zgusne, otprilike tri minute. Miješajte drvenom žlicom. Smjesu procijedite i prelijte u veliku posudu za punč. Pričekajte da se ohladi i povremeno promiješajte. Dodajte slatko vrhnje, burbon, rum i konjak. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • Sljedeći dan dva bjelanjka umutite na pari s preostalih 50 g šećera. Smjesa bi nakon dvije do tri minute trebala biti glatka i šećer bi se trebao otopiti.  Maknite s vatre i izmiksajte u čvrst snijeg, a potom lagano umiješajte u ohlađenu smjesu od žumanjaka.
GastroReceptiNovogodišnji napitak bez premca: Kremasti i slatki Eggnog je liker koji morate...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram