Blagdanska su slavlja i domjenci iza nas, no to ne znači da se mi moramo odreći finih, sočnih deserata. Upravo suprotno! Zdravi, veganski i niskokalorični deserti sve su poželjnija opcija na jelovnicima mnogih, a mi vam baš zato danas donosimo ovaj genijalni recept za sočnu zimsku tortu od čokolade, mrkve i naranče, a koja će vas potpuno oduševiti svojim okusom. Ono najbolje u vezi nje je i to što se za njezinu izradu koriste samo zdravi sastojci koji ne sadrže previše šećera i glutena, pa u ovoj slastici možete uživati bez straha od debljanja.
View this post on Instagram
Zdrava zimska torta
Sastojci:
Biskvit:
- 2 šalice pirovog brašna
- 1 i pol šalica naribane mrkve
- 2 žličice ceylon cimeta
- 1 naranča
- 7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
- 1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1 prašak za pecivo
- Šaka oraha
- ½ šalice biljnog mlijeka
- 1 žlica sirovog kakaa
- Malo ruma po želji
Krema:
- 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 2 žlice kakao praha
- Malo biljnog mlijeka
- Malo javorovog ili agavinog sirupa
Priprema:
- Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom. U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko.
- Smjesu stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte ih preko torte. Tortu stavite u hladnjak i poslužite je za par sati, dobro ohlađenu. Po želji ju dodatno ukrasite orašastim plodovima.