Sočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Tako jednostavna, a tako ukusna torta koja će vas mamiti da uzmete komad više.

Blagdanska su slavlja i domjenci iza nas, no to ne znači da se mi moramo odreći finih, sočnih deserata. Upravo suprotno! Zdravi, veganski i niskokalorični deserti sve su poželjnija opcija na jelovnicima mnogih, a mi vam baš zato danas donosimo ovaj genijalni recept za sočnu zimsku tortu od čokolade, mrkve i naranče, a koja će vas potpuno oduševiti svojim okusom. Ono najbolje u vezi nje je i to što se za njezinu izradu koriste samo zdravi sastojci koji ne sadrže previše šećera i glutena, pa u ovoj slastici možete uživati bez straha od debljanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea (@forthebodymindsoul)

Zdrava zimska torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 i pol šalica naribane mrkve
  • 2 žličice ceylon cimeta
  • 1 naranča
  • 7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • Šaka oraha
  • ½ šalice biljnog mlijeka
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • Malo ruma po želji

Krema:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • Malo biljnog mlijeka
  • Malo javorovog ili agavinog sirupa

Priprema:

  • Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom. U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko.
  • Smjesu stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
  • Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte ih preko torte. Tortu stavite u hladnjak i poslužite je za par sati, dobro ohlađenu. Po želji ju dodatno ukrasite orašastim plodovima.
GastroGreen healthySočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram