Najljepša skijališta Lijepe Naše koja se ove zime svakako isplati posjetiti

Ne trebate potegnuti sve do Austrije ili Italije. Domaća skijališta nude puno toga!

Sezona skijanja u punom je jeku, a iako su se mnoge hrvatske obitelji uputile preko granice kako bi uživale na kilometarskim stazama Austrije, Italije, Slovenije ili pak Švicarske, mi smo odlučili provjeriti ski ponudu malo bliže – u Lijepoj Našoj.

Da, istina je da Hrvatska nije alpska zemlja i zbog toga se naša skijališta ne mogu mjeriti s nekim drugim europskima, ali isto tako, ako želite malo razonode na snijegu ili ste tek početnik na skijama, i naše će blage padine biti sasvim dobre. U nastavku smo stoga izdvojili četiri domaća skijališta koja su otvorena sve dok uvjeti to dozvoljavaju, a to često znači sve do 3. mjeseca. Svakako razmislite da posjetite barem jedno.

Platak

Platak je malo obiteljsko skijalište, a nalazi se u blizini Rijeke. Sa samog vrha (1363 metara) možete uživati u pogledu na more i veličanstvenom spoju snijega i primorskog krajolika. Platak nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i odmor preko cijele godine. Skijalište Platak osim skijanja nudi i druge oblike zimskih radosti, a skijašku opremu možete iznajmiti na licu mjesta. Prema zadnjim informacijama, sezona skijanja se otvara 24. siječnja ako to vremenski uvjeti dopuste.

Već tradicionalno utorkom i petkom od 19:00 do 22:00 sata možete uživati u noćnom skijanju na reflektorima odlično osvijetljenoj stazi Radeševo 1, a unazad dvije godine osvijetljen je i dio staze poznat pod nazivom Zavoj 19. Ako želite skijati, bordati, sanjkati se ili samo šetati posjetite Platak i definitivno se nećete razočarati. Okušajte se u skijanju i bordanju sami ili uz pomoć učitelja. Odlična je vijest i to da su nedavno uređene dvije sanjkaške staze duljine 150 metara na kojima će se također moći spuštati u posebnim gumama sa plastičnim dnom (snowtubing). Za penjanje uzbrdo instaliran je pokretni tepih duljine 150 metara, a sanjkalište je dobro osvijetljeno reflektorima.

Petehovac

Skijalište Petehovac nije razvikano, pa na njemu skoro nikada nema gužve. Smješteno je na oko 1050 metara nadmorske visine, na istoimenom vrhu, a oko 3 kilometara je udaljeno od mjesta Delnice. Petehovac je tako privatno skijalište nastalo ambicijom i upornošću hrvatskog poslovnog čovjeka iz Kanade. Zbog svojeg malog nagiba i širine, ova skijaška staza je idealna za prve skijaške korake, kako za odrasle tako i za djecu. Skijalište nudi noćno skijanje svaki dan između 18 i 20:30 sati. Osvjetljenje je dobro tako da nema prepreke ni za početnike ili djecu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petehovac (@petehovac.hr)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli katarina (@katarina_kety0609)

Čelimbaša

Skijalište Čelimbaša nalazi se u mjestu Mrkopalj udaljenom 15 – ak km od izlaza Delnice s autoceste Rijeka – Zagreb. Skijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene – duljine 1350 m, crne – duljine 500 m i sunčane, također crvene – duljine 1000m. Najdulja staza široka je i dovoljno duga da vam pruži puno dobrog skijanja. Preostale dvije staze su nešto kraće no zato još strmije i s dovoljnom količinom snijega su izvrsne i za zahtjevnije skijaše. Staze se svakodnevno uređuju. U dnu je postavljen i jedan baby lift dužine 250 m. Osim Čelimbaše, u Mrkoplju je tu i biatlonska staza “Zagmajna” za treniranje i rekreacijsko trčanje ukupne dužine 4,5 km.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Općina Mrkopalj (Gorski Kotar) (@opcina_mrkopalj)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tomislav Skibola (@airskibi)

Bjelolasica

Ski-centar Bjelolasica oduvijek je hrvatsko skijalište s golemim potencijalom koji je slabo iskorišten. Ovo najveće domaće skijalište moglo bi biti golemi sportski centar, a iako nažalost to još uvijek nije, na njemu se i dalje možete proveseliti uz zimske radosti. Bjelolasica je tako idealno mjesto za odmor, skijanje, bordanje i sport tijekom cijele godine u prekrasnom prirodnom okruženju Gorskog kotara. Skijalište Bjelolasica najveće je u Hrvatskoj, a svima koji posjete ovo skijalište nude se programi početnog, naprednog i specijaliziranog sustava učenja skijanja i snowboarda.

Planinari uvijek mogu pronaći razne sadržaje i vrhove za osvajanje, jedan od najljepših doživljaja je posjet samom vrhu planine Bjelolasice Kuli, najvećem vrhu Gorskog kotara, te Samarskim i Bijelim stijenama, zaštićenim prirodnim rezervatima. Tu su naravno i atraktivne šumske staze i ceste prilagođene svim uzrastima, a koje su posebno zanimljive zimi, kada cijeli ovaj dio možete proći na sanjkama!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antonijo Toni Begić (@tonibegic)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Željko Opačić (@opacsheriff)

PutovanjaHrvatskaNajljepša skijališta Lijepe Naše koja se ove zime svakako isplati posjetiti

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram