Započnite tjedan na nafiniji način: Ovom kremastom tortom od sira i kokosa!

Ponedjeljkom smo voljni poslužiti se svakim trikom da nam uljepša dan, a zalogaj ove fine torte garantirano će vam izmamiti osmijeh na lice.

Volimo cheesecake na 1001 način, a nakon što smo ove zime i za vrijeme božićnih blagdana uživali u verzijama s cimetom i okusom medenjaka, došao je red da ponovno svoje nepce oduševimo laganijim teksturama i okusima koji prizivaju toplije dane! Zato vam danas donosimo jednostavan i brzo gotov recept za tortu od sira s kokosom, a koja okusom neodoljivo podsjeća na omiljenu slasticu – Raffaello kuglice. Ovaj recept sadrži samo sedam sastojaka, brz je i kremast, a idealan je način za počastiti se na samom početku tjedna.

Torta od sira i kokosa

Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 grama čajnih keksića po želji
  • 70 grama rastopljenog maslaca

Za nadjev:

  • 450 grama sirnog namaza
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 170 grama zaslađenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
  • 150 grama šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

  • Usitnite kekse u fini prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu u dno okruglog lima za torte i stavite u hladnjak da se stisne.
  • Mikserom istucite vrhnje u šlag.
  • U zasebnoj zdjeli mikserom pomiješajte sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije.
  • Ručno umiješajte šlag u sirnu smjesu, a na kraju dodajte i oko polovice kokosovog čipsa. Ako nemate pri ruci kokosov čips poslužiti se možete i kokosovim brašnom.
  • Prebacite sirnu smjesu na podlogu i stavite smjesu u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja.
  • Posipajte ostatak kokosovog čipsa/brašna preko vrha kolača, a možete na vrh dodati i Raffallo kuglice. Poslužite dobro ohlađeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Кокос и кедр (@kokos_and_kedr)

GastroReceptiZapočnite tjedan na nafiniji način: Ovom kremastom tortom od sira i kokosa!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram