Volimo cheesecake na 1001 način, a nakon što smo ove zime i za vrijeme božićnih blagdana uživali u verzijama s cimetom i okusom medenjaka, došao je red da ponovno svoje nepce oduševimo laganijim teksturama i okusima koji prizivaju toplije dane! Zato vam danas donosimo jednostavan i brzo gotov recept za tortu od sira s kokosom, a koja okusom neodoljivo podsjeća na omiljenu slasticu – Raffaello kuglice. Ovaj recept sadrži samo sedam sastojaka, brz je i kremast, a idealan je način za počastiti se na samom početku tjedna.
Torta od sira i kokosa
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 grama čajnih keksića po želji
- 70 grama rastopljenog maslaca
Za nadjev:
- 450 grama sirnog namaza
- 250 ml vrhnja za šlag
- 170 grama zaslađenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
- 150 grama šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Postupak pripreme:
- Usitnite kekse u fini prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu u dno okruglog lima za torte i stavite u hladnjak da se stisne.
- Mikserom istucite vrhnje u šlag.
- U zasebnoj zdjeli mikserom pomiješajte sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije.
- Ručno umiješajte šlag u sirnu smjesu, a na kraju dodajte i oko polovice kokosovog čipsa. Ako nemate pri ruci kokosov čips poslužiti se možete i kokosovim brašnom.
- Prebacite sirnu smjesu na podlogu i stavite smjesu u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja.
- Posipajte ostatak kokosovog čipsa/brašna preko vrha kolača, a možete na vrh dodati i Raffallo kuglice. Poslužite dobro ohlađeno.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.