Za dane kada ne brojimo kalorije: Čokoladni banana bread s maslacem od kikirikija

Ponekad se treba i počastiti.

Najavljeno promjenjivo vrijeme tjera nas da većinu dana planiramo provesti kod kuće, a imamo ideju i kako da si takve planove dodatno uljepšate – uz pečenje ultrakaloričnog, ali tako ukusnog banana breada. Comfort food obično vežemo uz tople juhice ili pak sočna pržena pileća krilca, no vjerujte nam i ovaj kolač spada u tu kategoriju. Jednostavan za napraviti, zamirisat će cijeli vaš dom, a svjež će ostati i do tjedan dana pa ćete ga svako malo moći grickati uz šalicu omiljenog toplog napitka. Kombinacija banane, kakaa, čokolade i maslaca od kikirikija u ovom izdanju doista osvaja okusne pupoljke, no nemojte nam samo vjerovati na riječ već se latite posla i pokušajte ovaj banana bread napraviti sami!

Čokoladni banana bread s kikiriki maslacem

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 300 g brašna od pira
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • malo cimeta
  • 2 jaja
  • 80 g tamne čokolade
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 60 g ulja
  • 100 g jogurta

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof ili kruh premažite maslacem i pobrašnite.
  • Banane zdrobite u pire. Čokoladu rastopite na pari i u nju umiješajte kakao prah. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke.
  • Miksajte jaja, dodajte bananu, jogurt i ulje. Spojite sa suhim sastojcima. Smjesu podijelite na dva dijela, u jedan dio umiješajte kikiriki maslac, a u drugi čokoladu.
  • U kalup naizmjenično stavljajte žlicu svake smjese da dobijete crno-bijeli izgled tijesta kolača. Pecite 50 minuta.
  • Po želji prelijte čokoladnim ganachem i ukrasite prženim kikirikijem nasjeckanim na komadiće. Također, prije samog pečenja na vrh kolača možete staviri razrezane polovice banane za dekoraciju koja će uz to kolaču dati i dodatan okusni kick. Još jedna opcija je sve dodatno preliti glatkim kikiriki maslacem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Clare Margaret (@the_stress_baker)

GastroReceptiZa dane kada ne brojimo kalorije: Čokoladni banana bread s maslacem od...

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram