Osvježenje s okusom Mediterana: Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Slastica koju je jednostavno napraviti, a okusom će vas oduševiti.

Omiljeni ljetni desert većini ljudi je sladoled. Ta slasna talijanska poslastica poznata je u raznim verzijama još od antičkog Rima, a danas je izbor sladolednih okusa takav da doista nema čega nema. Od alkoholnih sladoleda s votkom i ginom pa sve do klasika od čokolade, jagode ili limuna – selekcija opcija je golema, a mi se svakog ljeta potrudimo isprobati barem par novih okusnih kombinacija koje nam iznenande nepce.

Tako smo naišli i na recept za sladoled od lavande, omiljene mediteranske biljke divne ljubičaste boje, a koja u kombinaciji s medom i mascarpone sirom čini pravu slasnu bombu. Iako ovaj sladoled možda nećete pronaći u svojoj lokalnoj slastičarnici, definitivno ga možete napraviti kod kuće jer izrada nije komplicirana, a trud će vam se itekako isplatiti.

Recept za ovaj kremasti domaći sladoled s mediteranskim okusnim twistom pronađite u nastavku i uživajte u sladolednoj senzaciji kakvu još nikad niste okusili.

Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 3/4 šalice bijelog šećera
  • 2 žlice meda
  • 1.5 šalica punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 1 šalica mascarponea
  • 2 žlice mljevene lavande

Postupak pripreme:

  • U zdjeli prvo dobro izmiksajte bjelanjke i šećer.
  • U lonac stavite mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte med. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne ključati. Uklonite s vatre, izlijte u hladan lonac, dodajte bjelanjke, promiješajte i vratite na vatru. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući dok se smjesa ne počne lijepiti za kuhaču, 5 do 6 minuta. Uklonite s vatre i izlijte u drugi lonac, poklopite i pustite da po loncu teče hladna voda.
  • Umiješajte lavandu i mascarpone i dobro promiješajte. Pustite da stoji oko 20 minuta.
  • Smjesu stavite u plastičnu posudu, pokrijte i pustite da stoji u zamrzivaču najmanje 1 sat.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slatkopedija – slatki portal (@slatkopedija)

GastroReceptiOsvježenje s okusom Mediterana: Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Facebook

99,687FanovaLajkaj