Ovo je jedina vrsta pudera koja vam sigurno neće izazvati nered na licu

Osjetljiva koža sklona nepravilnostima poput akni i crvenila zahtijeva posebnu brigu ako njeno stanje želite držati pod nadzorom, i još bitnije, ako želite znati kako će se vaša koža ponašati svaki dan.

Ulaganje u ispravnu preprarativnu kozmetiku u ovom slučaju je neizbježno, no čemu odgovarajući preprarati i proizvodi ako ne pazite koju dekorativnu šminku koristite? Tu je pogotovo važan odabir pudera koji zauzima važnu ulogu jer se ipak nanosi na cijelo lice. Taj tip proizvoda redovito je pun iritansa poput umjetnih mirisa, silikona, sintetičkih boja i konzervansa koji možda neće svima izazvati “nered” na licu, no zaigurno će izazvati reakcije na osjetljivoj koži u vidu nepravilne teksture i začepljenih pora ili u najgorem slučaju, upalnih procesa u obliku akni.

Upravo iz potrebe za kozmetikom koja će u isto vrijeme prekrivati nepravilnosti te čak “liječiti” kožu i dugoročno je činiti ljepšom i zdravijom već nekoliko godina mineralna kozmetika izaziva veliki interes. Mineralni puderi započeli su svoj put kao jedna od alternativa postojećim tekućim i praškastim podlogama. No, zabilježen je rast popularnosti upravo zbog povećanja znanja konzumenata i potrebom za prirodnim proizvodima koji koriste minimalno umjetnih sastojaka koji su potencijalni iritansi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beti (@makeupsessions) on

Mineralna kozmetika sadrži sitne, fino mljevene čestice minerala poput željeznih oksida, cink oksida i titanij oksida koji imaju protuupalna svojstva te su idealna za one koji se bore s aknama, ekcemom, rosaceom i ostalim nepravilnostima koja se povezuju s osjetljivim tipom kože, ali i za sve koji paze što će točno staviti na svoje lice. Ovaj tip make upa ima umirujući učinak na kožu.

Koji brend izabrati?

Pri izboru odgovarajućeg brenda bitno je razlikovati one koji nude proizvode koji imaju oznaku mineralnih, ali sastavom ih pokazuju u tragovima. Vi možete misliti da kupujete mineralni puder, ali zapravo je riječ o proizvodu koji je samo u malom postotku obogaćen prirodnim mineralima. Upravo zato vaše povjerenje zaslužuju provjereni brendovi specijalizirani baš za ovu vrstu kozmetike.

Na našem tržištu veliki ugled uživa brend Reviderm koji se može naći u postavi naših najpoznatijih visažista poput Dajane Pajkić, Saše Jokovića i Lade Mitrašinović. Revidermova linija Skin Jewels make upa potpuno je nježna prema koži, mogu ga koristiti i osobe sa problematičnom i osjetljivijom kožom te se može nanositi i nakon tretmana za lice. Kombinacija ultra finih mikro čestica minerala i vrijednih sastojaka (poput dijamantne prašine) te uvažavanje individualne teksture svake kože rezultirali su linijom koja je „skin friendly“ ali ujedno daje i profesionalne rezultate prekrivanja.

Reviderm ILLUSION LOOSE MINERALS

Illusion Loose Minerals puder u prahu koji je nominiran za Cosmopolitan Beauty Awards 2018. za najbolji puder može se pronaći u četiri nijanse koje kombiniraju savršeno prekrivanje i mat efekt s laganim i prozračnim osjećajem na koži. Nabaviti ga možete na Revidermovom webshopu ovdje.

Kako puder nanositi?

Da bi mineralni puder izgledao kao druga koža, potrebno je znati kako ga ispravno nanijeti. Kod ovog tipa proizvoda bitno je krenuti s manje te ga nadograđivati po potrebi za veće prekrivanje. Prije nanošenja sačekajte da se hidrantna krema upije u potpunosti. Kistom tapkajte u mineralni puder, višak otresite u poklopac i započnite nanošenje laganim kružnim pokretima od sredine lica prema vanjskim dijelovima. Rezultat je prirodan i svjež izgled s gotovo nevidljivim porama.

 

 

BeautyDekorativna kozmetikaOvo je jedina vrsta pudera koja vam sigurno neće izazvati nered na...

Facebook

99,687FanovaLajkaj