Trajni lakovi za nokti su stvar prošlosti, ‘in’ su oni netoksični. Pronašli smo sjajne nijanse

Lakova bez štetnih kemikalija na tržištu je sve više i više.

Moderna vremena donijela su nam neke nove trendove, a među njima je i sve jači chemical free pokret koji zagovara izbacivanje toksina i štetnih tvari iz kozmetike, sredstava za čišćenje i proizvoda za osobnu higijenu. Kako je sve više ljudi osviješteno po pitanju štetnih kemikalija koje sadrže beauty preparati, nije ni čudo da se kozmetička industrija pokušava prilagoditi i na tržište izbaciti proizvode koji nisu toksični.

Prije je lakove za nokte bez kemikalija i na veganskoj bazi bilo iznimno teško pronaći, no kako sve više žena naginje prema clean beauty filozofiji sada su se poznati brendovi potrudili ponuditi nam divne nijanse lakova za nokte, a koji u sebi ne sadrže štetne tvari. S obzirom da obožavamo lijepe manikure, ali smo i svjesni da stalno brušenje noktiju, lakiranje trajnim lakovima i sušenje pod lampama nije dobro, sve šira ponuda netoksičnih lakova jako nas veseli.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sienna ® (@sienna.co)

Naime, svi znamo da dobar lak za nokte može upotpuniti svaki look, ali s njim često dolazi i rizik po naše zdravlje. Mnogi lakovi u sastavu imaju poznati toksični trio – formaldehid, toluen i dibutil ftalat koji se povezuju s pojačanim rizikom od raka, a u lakovima se nalaze kako bi boja na noktima bila trajnija. Osim ta tri štetna sastojka, sve više kompanija pokušava iz svojih formula za lakove isključiti i alkohol, kamfor i gluten.

Pronašli smo nekoliko nijansi lakova poznatih brendova, a koji su potpuno non toxic i još k tome dolaze u pregršt divnih nijansi.

Zoya Amber – 57,68 kuna

Kure Bazaar Stiletto – 124,50 kuna

Nailberry L’Oxygene Noirberry – 145 kuna

Butter London Keep Calm – 117 kuna

Smith & Cult Darjeeling Darling – 120 kuna

Beauty Dekorativna kozmetika Trajni lakovi za nokti su stvar prošlosti, 'in' su oni netoksični. Pronašli...

Facebook

84,816ObožavateljiLajkaj

instagram