Kako uhvatiti preplanulu put koja će trajati i nakon povratka s ljetovanja?

Već kada izviru prve proljetne zrake sunca, volimo kovati planove i razmišljati o moru, sunčanju, dobroj knjizi, mirisu borovih iglica i opuštanju. Naravno, ako je vaša koža svijetla te sklona crvenilu i madežima, o pretjeranom sunčanju nemojte razmišljati, a za željenu nijansu koristite debelu hladovinu, zaštitne kreme, odjeću i preparate koji će potamniti vašu kožu bez izlaganja štetnim zrakama.

Oni s ponešto tamnijom kožom od sunca ne trebaju bježati, ali svakako se moraju pridržavati zdravorazumskih savjeta o izbjegavanju sunca kada je najjače i korištenju adekvatne zaštite. Postoji veliki broj žena koje sanjaju o brončanom tenu, ali ako niste sretnice koji žive na moru, imat ćete od dva do tri tjedna za sunčanje i postizanje one idealne boje koju ćete poželjeti zadržati što dulje. Dakle, potrebna je određena priprema i strategija!

Da biste u brončanoj boji uživali i nakon mora, sunčanja i godišnjeg odmora potrebno je neke sitnice uzeti u obzir i pridržavati se određenih pravila. Ne brinite, nisu komplicirana, a osigurat će vam onaj dobar osjećaj i debelo kada ljeto prođe!

Kako ljetnu boju zadržati što dulje?

A post shared by Rianne Meijer (@rianne.meijer) on

 

1. Pripremite se za sunčanje

Za početak, posebnu pažnju obratite na prvih par dana sunčanja. Napravite piling koji će ukloniti mrtve stanice kože (koje brže “primaju” boju, ali isto tako jako brzo nestanu) i nikako nemojte prvi dan pretjerati s izlaganjem. Obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom kako biste izbjegli crvenilo i to pogotovo na onim dijelovima tijela koji su manje izloženi suncu u svakodnevnom životu.

Nikako ne želite dobiti crvenilo ili opekline! Iako će se neki tješiti da će crvenilo brzo prijeći u poželjnu tamniju boju tena, slaba je to utjeha iz dva razloga. Prvi je taj da ako izgorite samo jednom godišnje povećavate šanse za karcinomom kože čak za tri puta. Drugi je taj da će se taj izgoreni sloj kože oguliti, i ostaviti vas s nepoželjnim diskoloracijama.

Dakle, ništa bez kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom!

2. Kalkulirajte

Krenite s postepenim izlaganjem, kremu s većim faktorom koristite ujutro, onu s manjim možete koristiti iza 18 sati. Nemojte zaboraviti da kremi treba neko vrijeme “za aktivaciju” pa se pobrinite da prvo mazanje bude oko pola sata prije izlaganja suncu. Slobodno koristite pekmeze ili bilo koja pomagala za ubrzavanje procesa, ali tek nakon što nanesete kremu za sunčanje! Iako na prvu ovo izgleda kao sporiji proces, i jest, ali je ujedno i proces s kojim ćete postepeno dobiti ten koji će onda i dulje trajati.

Ako vam se to čini kao previše proizvoda, birajte sredstva koja su laganija, poput Revidermovog Invisible sun oil spreja koji se upija gotovo odmah!

Invisible sun oil spray 50 SPF
Proizvod za lice i tijelo napravljen u dvofaznoj formuli s česticama ulja i alkohola koji će brzo osušiti sprej na koži kako ne bi ostajao masni trag. Raspršuje se na željeno područje i trenutno upija.

3. Ništa bez hidratacije

Jednako je važno kožu njegovati nakon sunčanja i vratiti joj hidrataciju i elastičnost. Hidrantnu kremu nanosite  od glave do pete, najbolje ujutro i navečer prije spavanja. Jednostavno rečeno, ako je koža dovoljno hidratizirana, boja dobivena sunčanjem može se zadržati i nekoliko dodatnih tjedana. Birajte proizvode baš za ovu funkciju, i to one koji imaju laganiju formulu koja vas neće opterećivati pri ponovnoj aplikaciji i koji će ukloniti crvenilo čak i ako vas je sunce ipak prevarilo.

Reviderm, After Solar Repair After Solar Repair – ovo je SOS proizvod za obnovu od oštećenja od sunca i brzinsko vraćanje vlage u potkožje tijekom noći. Savršena formula u obliku fluida hladi kožu pružajući  osjećaj potpune obnove.

BeautyPreparativna kozmetikaKako uhvatiti preplanulu put koja će trajati i nakon povratka s ljetovanja?

Facebook

99,687FanovaLajkaj