Novi drogerijski hit! Olival je izbacio dvije maske za lice koje pružaju iznimnu hidrataciju i eksfolijaciju

Kada pričamo o proizvodima za njegu kože, ne može se dovoljno naglasiti kako su čišćenje, krema za hidrataciju i proizvod sa zaštitnim faktorom tri osnovna i najvažnija koraka. Serumi, losioni i fluidi nadogradnja su rutine za njegu kože lica, biramo ih vrlo pažljivo i to prema potrebama naše kože.

A maske za lice? Maske su onaj level up u skincare proizvodima. Jednostavne su za nanošenje, zabavne za upotrebu, mogu ih koristiti svi, a osim što daju rezultate koji poboljšavaju cjelokupni izgled kože, korištenje maski za lice može biti i vrlo terapeutski.

Kada imate 20 do 30 minuta slobodnog vremena u danu, iskoristite to vrijeme za sebe i ugodite si. To može biti bilo koja aktivnost koja vas opušta – gledanje omiljene serije, čitanje knjige, možda plesanje ili samo ispijanje omiljenog napitka u tišini. A kada u to „me time“ dodate i masku na lice, doživljaj će biti potpun jer ne samo da ćete opustiti um i duh, već će vas nagraditi i s prekrasnom kožom lica.

Olival napokon ima maske za lice!

Tijekom godina, mnogima omiljena linija drogerijskih proizvoda s aktivnim sastojcima, Olival Professional, lansirala je mnogobrojne serume, kreme i fluide, no na njihovoj listi proizvoda nije se našla maska za lice. I to sve do jučer kada su na veselje brojnih korisnika predstavljene Hidro CICA maska za lice i Enzimska maska za lice.

Hidro CICA maska za lice

Hidro CICA maska za lice neutralna je i vrlo hidratantna maska koja ovlažuje, umiruje i potiče obnavljanje kože. Namijenjena je svim tipovima kože, a posebno se preporučuje osjetljivoj jer riječ je o istinskoj hidratacijskoj bombi koja još i njeguje, umiruje i potiče obnavljanje kože. Idealna je i za dodatnu hidrataciju tijekom korištenja kiselina i retinoida. Zahvaljujući kompleksnoj formulaciji djeluje i kao „antidehidracijski štit“ budući da potiče nastanak esencijalnih lipida i proteina u hidrolipidnom sloju kože.

Dugoročnom primjenom Hidro CICA maska pomaže pri jačanju otpornosti kože, odnosno barijerne funkcije koja je preduvjet za korištenje aktivnih sastojaka. Zanimljivo je da se može koristiti na više načina – kao petnaestominutni „reset“ kože, kao prekonoćni tretman, a može se uvesti i umjesto kreme, nakon seruma ili samostalno, nekoliko puta tjedno.

Enzimska maska za lice

Enzimska maska za lice pruža nježnu eksfolijaciju i vraća glatkoću, sjaj i mekoću kože te je idealna alternativa klasičnim mehaničkim pilinzima ili kiselinama. Ova maska je doista eksfolijant na bazi voćnih enzima koja u formulaciji sadrži papain i bromelain, prirodne enzime iz papaje i ananasa koji pomažu ukloniti odumrle stanice kože, a najbolje je to što je pogodna za gotovo sve tipove kože, uključujući i osjetljiviju. S obzirom na to da ne sadrži klasične kiseline za eksfolijaciju, pogodnija je alternativa za kožu sklonu iritacijama ili za uklapanje u rutinu s retinoidima i drugim jačim aktivnicama. Ova maska će nježno otopiti odumrle stanice, učiniti kožu glađom i svježijom, a može se koristiti do nekoliko puta tjedno.

Preporuka je nanijeti ju na čistu i suhu kožu uvečer, ostaviti da djeluje 15 – 20 minuta i zatim isprati. Na otpornijoj koži za bolji učinak može se, dapače čak i preporučuje, ostaviti dulje ili i preko noći. U večerima kad se primjenjuje ova maska, ne preporučuje se nanositi retinoide i/ili kiseline, a kožu je tijekom dana kao i uvijek potrebno zaštititi SPF-om.

Bez obzira na to jeste li od onih koji rijetko uživaju u blagodatima maski za lice ili ste pravi skincare junkie, maske za lice pojačat će i potaknuti djelovanje drugih proizvoda, posebno onih s aktivnicama i približiti vas konačnom cilju, koji je svima nam isti – zdrava i njegovana koža lica.

Olival Professional Hidro CICA maska za lice: 13,90 EUR
Olival Professional Enzimska maska za lice: 13,90 EUR
FotoPress
BeautyPreparativna kozmetikaNovi drogerijski hit! Olival je izbacio dvije maske za lice koje pružaju...

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram