Što su to "slani" šamponi i trebate li ih koristiti?

Jolie

Preparativna kozmetika

Što su to “slani” šamponi i trebate li ih koristiti?

Što su to “slani” šamponi i trebate li ih koristiti?

Pogrešan šampon može imati i suprotan učinak od onoga što želimo te korijen kose i vlasište ostaviti masnim, a vrhove suhima.

Ako imate problema s pronalaskom onog odgovarajućeg, možda je vrijeme da isprobate takozvane “slane” šampone. Iako na tržištu dostupni već godinama, u posljednje vrijeme dobili su na slavi kao prirodna verzija šampona bez štetnih sulfata, plus, neće dodatno “otežati” kosu kao većina dostupnih šampona koji su krcati silikonima.

U čemu je riječ?

@lushreviews4u

Glavni sastojak “slanih” šampona morska je sol, koja se razlikuje od kuhinjske soli jer sadrži minerale kao što su magnezij, natrij i kalij koji doprinose zdravlju kose, ali nadodaju teksturu i volumen. Osim toga, odlični su za čišćenje tjemena jer temeljito uklanjaju masnoće i nakupljene proizvode zbog toga što je sol prirodni eksfolijator. Budući da je riječ o proizvodu koji ima jaku moć uklanjanja nečistoća s kose, ne treba ga koristiti više od dva puta tjedno – točnije, smatrajte ga “peelingom” za vlasište. Ako je vaša kosa prirodno suha, nakon korištenja koristite masku za vrhove.

Sea Salt Crystal Shampoo, Lee Stafford

Iako ga zovu šamponom, trebate imati na umu da ne izgleda kao šampon i bez čitanja uputa lako biste ga mogli zamijeniti za piling. Uglavnom je dovoljna manja količina za cijelu kosu, a neka vas ne iznenadi što se kosa neće zapjeniti i dok ga pokušavate nanijeti, komadići krupne naći će se svuda oko vas. No, nešto teža aplikacija vas svakako ne treba odvratiti od korištenja jer rezultat je potpuno čista kosa koja je puna volumena!
Cipele i sandale iz Manga koje su nam privukle pažnju
Preslatke šalice za kavu ili čaj pronašli smo u H&M Home liniji
Želimo sve iz Zarine nove kolekcije!
“Dating Around” – reality show koji vrijedi gledati
Koliko je važna ljubav prema sebi na svim područjima?
Ella Dvornik se udala u Las Vegasu!
Reserved predstavio novi lookbook za proljeće koji pršti retro nadahnućem
Najljepše majice za ovu sezonu stižu iz A’MARIE-a
Matija Cvek: “Inspiraciju treba isprovocirati”
Omiljeni kolač u crvenom izdanju

Pročitajte


<
Jolie preporuka