4 stvari koje vam vaša koža pokušava reći

Jolie

Savjeti

4 stvari koje vam vaša koža pokušava reći

4 stvari koje vam vaša koža pokušava reći

Pratite li stanje stanje svoje kože?

Ako promotrite svoju kožu, otkrit ćete brojne sitnice. Najveći organ našeg tijela dat će vam uvid u sveukupno zdravlje i neke loše navike koje je dobro izbjegavati. Možete trošiti neograničene količine novca na preparativnu kozmetiku, no malo toga će vam pomoći ako ne usvojite osnove o njezi kože.

Za početak, ovo su četiri stanja kože na koja biste trebali obratiti pažnju:

Suha koža oko očiju

Ne pijete dovoljno vode. Općenito, zbog dehidracije vaša koža će biti suha, a to će se najviše uočiti na koži oko očiju koja je tanja i osjetljivija. Izgledat ćete umorno bez obzira na to koje preparate budete koristili. Zapamtite, hidratacija uvijek počinje iznutra!

Skintegra “Amphibian”, izuzetno nježan i pH balansiran gel za čišćenje lica optimiziran za korištenje na upalama sklonoj i osjetljivoj koži.

Čelo je masnije nego inače

Previše čistite lice i to agresivinim preparatima. Zapravo, za većinu ljudi, čišćenje lica više od jednom dnevno skida previše ulja zbog čega koža proizvodi više sebuma kao obranu od vanjskih uvjeta. Velike su šanse da osobe s osjetljivom kožom trebaju izbjegavati učestalo korištenje gelova za umivanje ili uređaje koji dlačicama rade peeling i temeljito čišćenje. Tu praksu svedite na dva do tri puta tjedno.

Eisenberg, Affinant Visage Serum, tajna ovog seruma krije se u snazi kakao ljuske, kofeina i
glaucina iz žutog maka koji učinkovito rješavaju sve uzroke gubitka elastičnosti i vraćaju
licu mladolik izgled.

Imate prištiće oko usana i na bradi

Moguće je da previše dirate lice. I to rukama koje su prije toga tipkale po laptopu ili dirale novac… Većina takvih radnji je nesvjesna, no osvještavanjem tih pokreta lagano ih možete ukloniti iz navike.

Reviderm – gentle pH balancer
Tonik koji kontrolira pH vrijednost kože.

Suhi obrazi

Ako živite u velikom gradu izloženi ste zagađenom zraku što može uzrokovati suhu i grubu kožu na obrazima. Prije izlaska vani, koristite serum s antioksidansima i ne zaboravite koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Osim toga, suhoću kože može prouzročiti i voda koja ima dosta kamenca. Nakon umivanja lice obavezno prebrišite tonikom koji će ukloniti vodeni kamenac koji ostaje na koži nakon umivanja (i koji isušuje kožu), te vraća prirodnu kiselost koži.

.
Pročitajte


<
Jolie preporuka