Je li moguće postati ovisan o balzamu za usne?

Vaše su usne bile u odličnom stanju prije korištenja nekog balzama, a sada imate osjećaj da ga svakih par minuta morate reaplicirati?

Upravo takav osjećaj nakon korištenja određenih balzama za usne vodi do zaključka da su vaše usne postale ovisne o njemu. Iako to zvuči zanimljivo, nikako nije istina. Vaše usne ne mogu biti ovisne o balzamu, a krivci za osjećaj suhoće koja vas tjera na reaplikaciju isušujući su sastojci. Na primjer, kamfor (Cinnamomum Camphora), fenol (karbolna kiselina) i mentol redovito se nalaze u proizvodima tog tipa zbog toga što skoro instantno umiruju male ranice i iritacije. No, dugoročno korištenje tih istih sastojaka vodi do isušivanja usana. Bez obzira na to koliko se njegujućih sastojaka nalazi u balzamu, vaše usne mogu više reagirati na moguće iritanse.

Ako shvatite da previše posežete za balzamom za usne, to je znak da u sebi ima neki sastojak koji vam ne odgovara i morate pronaći novi. Dobra je vijest da niste ovisnici!

BeautySavjetiJe li moguće postati ovisan o balzamu za usne?

Havaianas ima fluffy verzije svojih japanki i natikača za zimske dane

Nakon šezdeset godina prisutnosti na tržištu, Havaianas i dalje ostaje predan inovacijama te iznenađuje industriju svake godine novim kreativnim dostignućima. Ovaj put, vodeći brend...

Znanje za budućnost: ovogodišnja Game Changer konferencija fokus stavlja na primjenjivo, novo i korisno

Ovogodišnje izdanje Game Changer 2.0 konferencije održat će se 12.10.2023., u zagrebačkom Z Centru, a kao i do sada omogućit će: upoznavanje zanimljivih ljudi u jedinstvenoj...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram