Jesu li prirodne paste za zube učinkovitije od konvencionalnih? Otkrivamo nekoliko mitova

Živimo u vremenima kada više nije moguće ignorirati koje proizvode koristimo; kupci su postali jako informirani i od brendova očekuju potpunu transparentnost.

Osim što pazimo što nanosimo i unosimo u naše tijelo, važno je da su proizvodi dobri za naš okoliš. I to je nešto gdje ne moramo raditi kompromis – na tržištu se mogu pronaći proizvodi koji su u isto vrijeme potpuno sigurni za nas te nemaju loš utjecaj na okoliš.

Bitno je paziti na sve pa i na pastu za zube!

Edukacijom te sve većim informiranjem jača svijest o proizvodima koje koristimo u svojim beauty rutinama, sastojcima koji djeluju na ljudski organizam, a s obzirom na rastuću svijest o očuvanju okoliša, mnogi se okreću prirodnim sastojcima i proizvodima koji ih sadrže. Paste za zube u ovom slučaju nisu iznimka!

No, uz porast njihove popularnosti dolaze i mitovi koji propitkuju njihovo djelovanje i učinkovitost. U nastavku donosimo nekoliko mitova o oralnom zdravlju i ekološkim pastama za zube te činjenica o istima.

Ekološki prihvatljive paste za zube nisu učinkovite kao konvencionalne paste

Mnogi se boje da će ekološke paste za zube biti manje učinkovite u čišćenju zubi i sprječavanju karijesa zbog neutralnog mirisa. Međutim, većina ovih pasti koristi prirodne sastojke poput sode bikarbone, aktivnog ugljena ili eteričnih ulja, koji su jednako učinkoviti u borbi protiv bakterija i održavanju zdravlja usne šupljine kao i konvencionalni sastojci te su sigurni za osobno zdravlje.

Ekološke paste za zube su skuplje od konvencionalnih

Iako se možda čini da su ekološke paste za zube skuplje na prvi pogled, one mogu biti ekonomičnije i dugoročno isplativije. Većina ovih pasti dolazi u pakiranju koje je dizajnirano da bude ‘prijateljsko’ prema okolišu, što znači da neki brendovi nude refill, odnosno pakiranja koja smanjuju troškove i otpad jer se mogu ponovno napuniti. Također, investiranje u zdravlje svojih zuba rezultira manjim troškovima liječenja zubi u budućnosti.

Ekološke paste za zube nisu sigurne za djecu

Ovo je jedan od najčešćih mitova raširen među potrošačima. Većina ekoloških pasti za zube formulirana je tako da odgovara svim dobnim skupinama, uključujući i djecu. Roditelji se mogu osloniti na certifikate i testiranja koja jamče sigurnost proizvoda za njihovu djecu od prvog pranja zubiju.

Jedna od ekoloških linija te dizajnirana u svrhu očuvanja zdravlja zuba i našeg planeta je i Jordan Green Clean, čiju liniju čine 100% veganski proizvodi odobreni od strane organizacije Vegan Society.

Osim zubnih pasti koje sadrže korisne i zdrave sastojke (čak 98% sastojaka je prirodnog porijekla), Jordan Green Clean linija nudi zubne četkice za djecu i odrasle izrađene od 100% reciklirane plastike. Sva ambalaža je napravljena od recikliranog papira, a vlakna su bio razgradiva čime pridonose očuvanju okoliša.

Ekološke paste za zube ne pružaju dovoljno zaštite od karijesa

Iako neke ekološke paste za zube možda ne sadrže fluorid, mnoge od njih koriste druge sastojke poput kalcija ili ksilitola koji pružaju zaštitu od karijesa i jačaju zubnu caklinu. Za one koji ipak preferiraju pastu s fluoridom, postoje i ekološki prihvatljive opcije s ovim sastojkom kako bi pružili adekvatno održavanje i higijenu usne šupljine.

U budućnosti sve više potrošača i kućanstava okrenuti će se ekološki prihvatljivim rješenjima za njihovo zdravlje, a paste za zube već sad postaju jedan od proizvoda čija kvaliteta utječe i na kvalitetu svakodnevnog života.

Rast popularnosti pokazatelj je da proizvodi na prirodnoj bazi nisu više iznimka već postaju pravilo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Hrvatska (@jordanhrvatska)

Green Clean proizvode možete pronaći u svim DM trgovinama

BeautySavjetiJesu li prirodne paste za zube učinkovitije od konvencionalnih? Otkrivamo nekoliko mitova

Answear odijeva život dragocjenim stvarima

"Moda je oblik vanjskog manifesta koji odražava naše stavove, humor i samopouzdanje ili nedostatak istog", kaže Marta Sawicka, direktorica image marketinga u Answearu. "Ona...

Djelo Miroslava Kraljevića iz 1910. na Artmarkovoj ljetnoj aukciji

Početak ljeta 2024., Artmark obilježava izložbom Ljetne aukcije u Galeriji Artmark koja uključuje 108 djela najvećih imena hrvatskog slikarstva i kiparstva od modernizma do...

Rooftop bar art’otel Zagreb novo je IT mjesto u centru grada

Moderni Rooftop bar art'otel Zagreb s predivnim pogledom u centru grada službeno je otvoren! Rooftop bar art'otel Zagreb idealno je mjesto za ljubitelje modernog...

Napokon u Zagrebu! Otvoren je jedinstveni FABU spot & studio

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije etaže, na adresi...

Sunčane naočale nisu samo zaštita od sunca!

U svijetu mode, sunčane naočale nisu samo zaštita od sunčevih zraka, već su postale esencijalni modni dodatak koji podiže svaki outfit na potpuno novu...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram