Kako koži omogućiti hidrataciju bez osjećaja masnoće?

Za vrijeme hladnijeg vremena vašoj je koži potrebno više hidratacije i dok “teža” krema može umiriti kožu i sanirati suha i perutava područja, vjerojatno će u isto vrijeme učiniti vašu kožu masnijom na T zoni.

Srećom, tome možete doskočiti nekim savjetima koji će izvući maksimum iz njege lica, a u isto vrijeme držati sebum pod kontrolom.

Čišćenje kože

Koristite lagani čistač lica, a što je još bitnije – koristite ga samo kao dio večernje njege. Želite ukloniti ostatke šminke i nečistoće koje su se nakupile tijekom dana, ali ne želite maknuti prirodna ulja koja vaša koža treba kako bi ostala mekana i zdrava. Za ujutro izaberite micelarnu vodicu kojom ćete nježno prebrisati lice. Svakako se umijte iza korištenja micelarne.

Eksfolijacija

Možete imati najskuplju kremu na svijetu, ali ako je aplicirate na mrtve stanice kože, nećete osjetiti potrebne benefite. Osim mehaničkog pilinga koji možete raditi barem jednom tjedno, isprobajte kemijske (npr. sa glikolnom kiselinom) koji će “rastopiti” proteine keratina koji drži mrtve stanice na koži.

Krema za lice

Kada je u pitanju večernja njega lica, izaberite težu kremu koja će se upiti tijekom noći, a ujutro pronađite lakšu verziju koja će biti i dobra podloga za make up. Birajte kreme koje u sebi imaju sastojke kao što su glicerin i hijaluronska kiselina koji su humektansi, odnosno, vežu na sebe vodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dev ? (@sokoskincare) on

Količina proizvoda

Iako imate potrebu staviti veću količinu kreme na lice, to nema smisla jer koža će svakako upiti onoliko koliko može, dok će ostatak biti na površini kože.

Aplikacija kreme za lice

Većina žena kremu nanosi na centar lica pa je umasirava prema krajevima. Takvom aplikacijom najviše će se proizvoda zadržati na T zoni koja je ionako problematična. Kremu nanesite na najsuše dijelove i umasirajte prema ostatku lica.

“Boostajte” svoju kremu

Ako osjećate da vaša krema nije dovoljno jaka za borbu sa suhim područjima, nabavite ulje koje je prikladno za lice i umiješajte par kapi u kremu prije svake aplikacije.

BeautySavjetiKako koži omogućiti hidrataciju bez osjećaja masnoće?

Ovacije za ‘Tvorničke postavke’ Ksenije Marinković na početku nove kazališne sezone

Riječ je o predstavi 'Tvorničke postavke', redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Ako je suditi po reakcijama publike...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram