Lijepa, divlja i razigrana: kako njegovati valovitu kosu?

Jolie

Savjeti

Lijepa, divlja i razigrana: kako njegovati valovitu kosu?

Lijepa, divlja i razigrana: kako njegovati valovitu kosu?

Imate valovitu ili kovrčavu kosu vjerojtano često čujete rečenicu: “Ma ti si sretnica, samo opereš kosu i frizura je tu.” Složit ćete se da to nije baš tako, naročito ako je vaša kosa “samo” valovita.

Naime, da bi valovita kosa (uz poneku kovrču) izgledala lijepo, uredno, a opet razigrano, potrebno joj je posvetiti potrebnu pažnju i njegu. Evo nekoliko korisnih savjeta.

1. Izbjegavate češljati kosu jer onda kovrče postanu blagi, nepravilni valovi? Počešljajte se prije pranja kose! I to dobro, jer do sljedećeg pranja to nećete raditi.

2. Kod pranja kose izbjegavate regenerator jer se se kosa “opusti”? Upotrijebite ovaj trik – šamponirajte kosu, isperite, a onda stavite regenerator. Mislite gdje je trik? Nakon toga je još jednom šamponirajte i dobro isperite. Na taj način kosa će zadržati potrebni volumen.

3. Nakon pranja zamotajte je u ručnik i ostavite barem desetak minuta. S obzirom da ste je dobro raščešljali prije pranja, kad maknete ručnik nemate potrebu za češljanjem, samo je malo protresite prstima i nanesite manju količinu pjene za kosu.

4. Sušenje – najučinkoviti, ali ne i najzdraviji način, bila bi najjača tempretaura na sušilu za kosu, ali s najmanjom snagom puhanja, a zdravija opcija je manja temperatura s jednako malom snagom puhanja. Zašto? Jer ne želite da vam jaki mlaz rasprši svaku dlaku na svoju stranu.

5. Ovaj postupak sigurno znate, ali vrijedi ponoviti, sagnite glavu dole, lagano prstima “gužvajte” kosu dok je sušite. Također, možete koristiti i difuzor za sušenje kovrčave kose.

6. Preparati – birajte naravno one za kovrčavu kosu, ali nemojte pretjerivati u miješanju preparata – kosa će postati teža, ljepljivija i zamršenija. Dakle, ukoliko vam je potrebna frizura za nekoliko sati – može i pjena, i souffle i lak i sva čuda, ali ukoliko želite lijepu frizuru cijeli dan, a i dan, dva iza, ne pretjerujte.

  7 tekućih pudera koji će izvući zdravi sjaj kože

7. I na kraju o najvećem neprijatelju valovite kose – vodi. Tvrda voda jednostavno ubija vaše kovrče. Tu vam baš nema pomoći, ALI možete si pomoći “čarobnom” slanom vodom. Prisjetite se – je li vam kosa na moru ikad izgledala loše? Dakle, prije nekoliko godina beauty blogerice diljem svijeta su “otkrile” morsku sol u kosi. Prva opcija – pomiješajte morsku sol sa šamponom u posebnoj bočici i time operite kosu ili druga opcija, u posebnu bočicu sa raspršivačem pomiješajte 2 dcl vode sa 3 žlice morske soli i poprskajte na kosu pa tako osušite. Naravno, postoji i jednostavnija verzija od one homemade – kupite gotov proizvod.Pročitajte


<
Jolie preporuka