Najčešće greške koje radite kada nosite parfem (i savjeti kako ih popraviti!)

Nanošenje parfema trebalo bi biti lagano, zar ne? Pošpricate ga na željena mjesta i gotovo! Međutim, ako želite izvući ono najbolje iz svakog parfema, potrebno je malo vještine i određenih finesa.

 U nastavku saznajte kojih je to pet najčešćih grešaka pri kupnji i nošenju parfema te kako ih popraviti!

Ne trljajte, samo pošpricajte!

Gotovo je stvar navike kada nanosimo parfem da ga prvo nanesemo na zapešća i protrljamo. Međutim trenje koje stvarate trljanjem zagrijava kožu koja onda proizvodi prirodne enzime koji utječu na miris parfema. Ova praksa najviše utječe na gornje i srednje note parfema te skraćuje njegovu trajnost. Sljedeći put parfem jednostavno našpricajte i pustite ga da se osuši.

@mvb

Gdje vam stoji parfem?

Parfem je jako osjetljiv na promjenu okoliša. Velike oscilacije u temperaturi pokreću niz kemijskih reakcija u prirodnim sastojcima i “kvare” izvorni miris. Primjerice, ako citrusni parfem držite u kupaoni koja je zamagljena od tuširanja, taj parfem će izgubiti notu svježnine i osjetit ćete da nešto nije ispravno. Parfem je najbolje držati u kutiji u kojoj ste ga kupili i na sobnoj temperaturi.

30 mililitara, 50 mililitara ili 100 mililitara

Možda pazite da ne potrošite prebrzo parfem koji obožavate, ali zapravo parfemi bi se trebali brzo trošiti jer vrijeme utječe na njihovu kvalitetu. Ako čuvate pola bočice parfema godinama, dopuštate kisiku, koji je “prirodni” neprijatelj parfema, da polagano razgrađuje molekule parfema – i to naravno mijenja originalnu kompoziciju. Upravo zato pametnije je kupovati parfeme u manjoj militraži i ne štedjeti na aplikaciji!

@lenamaria.s

Sintetički ili prirodni parfem?

Ljudi vole ideju prirodnih parfema, ali to nekada jednostavno nije moguće. Primjerice, note božura, frezije i đurđice ne mogu se dobiti prirodnom ektrakcijom jer ne otpuštaju aromu tim postupkom pa se moraju rekreirati mješavinom sintetičkih molekula. Međutim, to vas ne treba zabrinjavati jer su sve parfemske kemijske kreacije strogo kontrolirane i testirane te sigurne za zdravlje.

Kako produljiti trajnost parfema?

Parfem će manje trajati na suhoj koži pa je prije aplikacije pametno koristiti mlijeko za tijelo iz iste linije, a poslužit će i tanak sloj vazelina koji ćete nanijeti na mjesta gdje planirate staviti parfem. Važno je i gdje ćete staviti parfem; ne prekrivajte ga odjećom i birajte mjesta koja su izložena – iza uha, na zapešća, na unutranju stranu lakta (ako nosite kraću majicu ili slično). Jedina iznimka jest ta ako se nalazite na izrazito visokoj temperaturi (ljeti), onda je čak pametno izbjegavati nanošenje parfema na tijelo jer će prirodna ulja kože brzo poremetiti miris. Umjesto toga, lagano posprejajte kosu, šal ili haljinu…

BeautySavjetiNajčešće greške koje radite kada nosite parfem (i savjeti kako ih popraviti!)

Facebook

99,687FanovaLajkaj