Omiljena frizura uvijek izgleda sjajno, ali uzrokuje i opadanje kose. Sve smo saznali

Kako pretjerano zatezanje kose može oštetiti njezinu kvalitetu i bujnost?

Ljeti volimo frizure koje su ujedno praktične, a elegantne – te nam je među omiljenima neosporno sleek, jako glatka i zategnuta punđa. Ovaj sinonim za profinjenost i funkcionalnost u frizerskom svijetu izgleda sjajno i kada se izvede na tankoj i na gustoj kosi, no iako djeluje kao super svakodnevna opcija za brzi cool look – ima svoju mračnu stranu.

Naime, jako zategnute sleek punđe prema riječima stručnjaka uzrokuju ispadanje kose!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kathleen Post (@kathleen.post)

Frizeri diljem svijeta slažu se da stalno pozicioniranje kose na isti način izlaže iste dijelove vlasišta konstantnom pritisku – zbog čega se korijen vlasi oštećuje te može doći do pojačanog ispadanja kose. Dugoročno može doći do svakako neželjenog efekta pojave praznina u kosi, a koje je jednom kada se oštećenja dogode, jako teško obnoviti.

Stručnjaci tako upozoravaju da stalno nošenje i vezanje kose u sleek bun punđe može dugotrajno dovesti do nepopravljivih oštećenja. Kratkoročno ovakve frizure dovode do glavobolja i nelagode tijekom dana, a trajno imaju katastrofalan efekt na snagu vlasišta – i zbog toga, ovog ljeta radije birajte messy, opušteniji bun.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shani Grimmond (@shanigrimmond)

Također je važno znati da stalno zategnuta kosa gubi svoju prirodnu elastičnost i postaje sklonija lomljenju, a s vremenom, oštećeni folikuli više nisu u stanju stvarati novu zdravu kosu. Zato, pamet i u i na glavu i ovo ljeto za sleek bunom posegnite samo u posebnim prilikama, a ne svakoga dana!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shani Grimmond (@shanigrimmond)

BeautySavjetiOmiljena frizura uvijek izgleda sjajno, ali uzrokuje i opadanje kose. Sve smo...

Facebook

99,687FanovaLajkaj