Prešli ste 25. godinu? Vrijeme je da obratite pozornost na to kako nanosite korektor

Ne možete stavljati istu količinu proizvoda na područje oko očiju koju ste stavljali u ranim dvadesetima…

Osim malog broja ljudi koje je snašla ta genetska sreća da nemaju vidljive podočnjake, svi ostali moraju se pomiriti sa činjenicom da se njihovo stanje s godinama pogoršava. Srećom, tu su korektori koji su zaslužni za prekrivanje podočnjaka koji ponekad mogu odavati dojam da smo umorni iako to nije slučaj. Pogledate li bilo koji tutorijal za prekrivanje podočnjaka, brzo ćete uočiti da u većini slučajeva ta rutina uključuje minimalno tri koraka; od nanošenja podloge koju ćete “potegnuti” do podočnjaka pa do korektora i pudera za setiranje koji se ponekad ostavi 10-ak minuta na tom području (tzv. baking).

Ako ste ove korake iskušali, znate da mogu funkcionirati samo u slučaju izrazito mlade kože koja se još nije susrela sa sitnim i većim borama. Za početak, postupak bakinga možda će setirati korektor, ali pripremite se na to da će istaknuti bore – možda čak i one za koje niste znali da imate. Nadalje, gusti korektori koji se slabo razmazuju možda će sakriti boju podočnjaka, ali i u ovom slučaju pretvorit će vaše okoločno područje u Saharu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by бьютиблог | обработка | smm (@nbeautyk) on

 

Za koji se postupak aplikacije odlučiti?

Bitno je izabrati prave proizvode, one koji imaju moć prekrivanja, nadograđivanja i tekuću formulu koja neće isušiti područje oko očiju, ali isto tako neće prebrzo “skliznuti” s lica. Uz to, nemojte birati pretjerano svijetle korektore, nijansa ili dvije svjetlija od vaše podloge sasvim je dovoljna. Još je važniji način nanošenja i tu se trebate voditi mišlju “manje je više”. Nakon što ste pripremili okoločno područje hidrantnom kremom, na podočnjake nanesite malu količinu korektora koju ćete utapkati prstima ili spužvicom. Kada završite taj korak po potrebi možete na najtamnije dijelove nanijeti još jedan sloj korektora. Završite s jako tankim slojem pudera za setiranje; četkicu dobro otresite i prijeđite preko podočnjaka laganim tapkanjem. Za setiranje možete koristiti i vlažnu spužvicu koju ćete umočiti u praškasti puder te prije nanošenja nježnim tapkanjem na podočnjake na poleđini ruke otresti višak proizvoda.

Koje korektore mi trenutno obožavamo? Pogledajte u nastavku:

 

 

Aura tekući korektor
Maybelline Age Rewind
Make Up Revolution Concealer
Tarte Shape Tape
L’Oreal True Match: The One Concealer
BeautySavjetiPrešli ste 25. godinu? Vrijeme je da obratite pozornost na to kako...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram