Razmišljate li o tretmanu botoksom? Donosimo savjete stručnjaka koje morate znati!

Slike zvijezda koje su pretjerale s estetskim tretmanima i postigle neprirodan, zamrznuti izgled lica mnogo su puta viđene po medijima. O botoksu posljedično kruže brojni mitovi, ali istina je da botoks ne mora i ne treba izgledati tako.

O mitovima i istinama u svijetu botoksa porazgovarali smo s dr. Janeom Basarovskim iz poliklinike Derma Studio, koji na svom Instagram profilu @moj.dermatolog svojim pratiteljima razbija brojne mitove o zdravlju i njezi kože te anti-age i estetskim tretmanima. Za nas je odgovorio na ključna pitanja u vezi botoksa koja će biti korisna svima onima koji razmišljaju o ovakvom poduhvatu.

U čemu je tajna popularnosti tretmana botoksom?

Najpopularniji estetski tretman na svijetu s razlogom je postigao takvu slavu. Tretman botoksom je zapravo postupak u kojem se prirodni protein ubrizgava između živaca i mišića ispod kože lica te se posljedično opušta mišić, a samim time se smanjuju bore. Njegova je funkcija da ublaži našu mimiku, a koža se na taj način zagladi te se smanjuje nastanak novih bora.

Što se tiče postojećih i jako dubokih bora, za njih postoje ostali neinvazivni estetski tretmani. Botoks se nanosi na područja gdje je mimika našeg lica najizraženija: na čelo, između obrva te na područje sljepoočnica.

Kako izgleda tretman botoks lica i koja mu je cijena?

Prije samog botoksa lica potrebno je doći na konzultacije kod liječnika kako bi pravilno odredio potrebnu količinu botoksa i dao vam važne upute. Tretman botoksom traje svega 15-20 minuta i u potpunosti je bezbolan, a njegov učinak traje od tri do šest mjeseci i onda ga potrebno ponoviti. Ako se pitate koliko ćete novaca izdvojiti za botoks, cijena mu varira od 200 do 300 eura na našem tržištu.

 

Kada je pravo vrijeme za botoks?

Brojni su faktori koji utječu na pojavu bora, a ponajviše su za njih zaslužni genetika, način života, briga o našoj koži, izloženost suncu. Samim time, svaka koža i njene potrebe su individualne. Zato je teško unaprijed reći kada je pravo vrijeme za tretman botoksom. U svakom slučaju, pravo vrijeme je onda kada osoba osjeća težinu prvih znakova starenja na svom licu.

Kako procijeniti koliko je jedinica botoksa potrebno?

Prije samog tretmana, klijent obično dolazi na konzultacije gdje se dogovara proces, gleda stanje kože i dolazi do finalnog dogovora sa stručnjakom. Na konzultacijama doktor doznaje koje su želje klijenta, ali i s druge strane na temelju pregleda procjenjuje što treba učiniti. Na temelju tih informacija radi se i procjena doze botoksa. Sve je uistinu individualno pa je bilo koja vrsta online procjene veoma neprecizna.

Trenutno je popularan trend preventivnog botoksa. Što mislite o njemu?

Posljednjih godina mnogi govore o „preventivnom botoksu“ s kojim se kreće već u dvadesetima ili ranim tridesetima, a cilj je sprječavanje nastanka bora i zadržavanje mladolikog izgleda. Svaka je koža drugačija, a preventivni botoks također se dogovara na konzultacijama ovisno o željama i očekivanjima klijenta. Naravno, ublažena mimika zasigurno će usporiti nastanak bora, ali postoje i drugi tretmani te mali svakodnevni koraci poput slaganja ispravne rutine koji će nam pomoći da spriječimo nastanak bora.

Postoji li bolji i lošiji botoks, odnosno manje i više kvalitetan botoks?

Svi brendovi botoksa prolaze rigorozna ispitivanja po pitanju sigurnosti i učinkovitostite su sigurni za korištenje, a kvaliteta izvedbe samog tretmana često ovisi o doktoru.

Kakve su šanse da tretman ima neželjene posljedice poput previše podignutih obrva ili spuštenih kapaka?

Ako botoks aplicira dermatolog ili plastični kirurg koji ima sva potrebna znanja o izvođenju tretmana, ali i o anatomiji lica, šanse za negativan efekt su minimalne. Preporučujem prepuštanje u sigurne ruke. Na taj način će se doktor prilikom konzultacija dobro upoznati s vašom kožom, ali i s vašim željama i potrebama kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Ovaj je tretman u opticaju već više od 40 godina. Osim za bore, tretman botoksom često se koristi i za pomoć kod problema s migrenama, aknama i drugim zdravstvenim te estetskim izazovima, pa tako imamo i botoks kose, botoks usana i slično. Kao i kod svih ostalih tretmana, odluka o botoksu potpuno je individualna, ali prije tretmana potrebno se vrlo dobro informirati i to iz provjerenih, stručnih izvora.

BeautySavjetiRazmišljate li o tretmanu botoksom? Donosimo savjete stručnjaka koje morate znati!

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Atraktivan stalni postav izložbe „Dodir rijeke i mora“ u sklopu posjetiteljskog centra„Kanal sv. Ante“

Stalni postav izložbe „Dodir rijeke i mora“, kao elaborirana interpretacija znanstvenog proučavanja i praćenja tamošnjeg krajobraza, predstavlja osnovni izvor edukativno-poučnih te ujedno i zabavno-rekreativnih...

U sklopu Start Up festivala održana prva dodjela Game Changer nagrada

Game Changer Awards dio su četverodnevnog Start Up Zagreb festivala - prvog umjetničkog tech lifestyle festivala, koji donosi sasvim drugačiji pogled na tehnologiju i budućnost. Tim...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram